ΨΗΤΟ ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Τρίτη 23rd, Απρίλιος 2019 / 16:38 Εχει γραφτεί απο
ΨΗΤΟ ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Ψητό αρνίσιο μπουτάκι και αρωματικό πλιγούρι με ρόδι και μυρωδικά για ένα Πασχαλινό πιάτο όλο γεύση και άρωμα.

ΥΛΙΚΑ

Για το αρνί

  • 1 ½ κιλό αρνί μπούτι κομμένο για φούρνο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)

Για το αρωματικό πλιγούρι

  • 125 γραμμάρια πλιγούρι
  • 2/3 του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξανθές σταφίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας goji berries
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας μέντα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό ή ζωμός
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

Αρνί

  1. Ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο, το μέλι, την κανέλα, το κύμινο και φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο. Περιχύνετε με αυτό το κρέας και το φυλάτε στο  ψυγείο 1 ώρα.
  2. Διασκορπίζετε στο ταψί τα κρεμμύδια και το σκόρδο και από πάνω ακουμπάτε το κρέας.
  3. Ανακατεύετε τη μαρινάδα με ένα φλιτζάνι νερό και περιχύνετε τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ½ ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 35-40 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο.

 

Αρωματικό πλιγούρι

  1. Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ και το περιχύνετε με το νερό ή το ζωμό. Το αφήνετε να μουλιάσει και να απορροφήσει το υγρό.
  2. Το μεταφέρετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά.
  3. Το φυλάτε στο ψυγείο 1 ώρα.
  4. Σερβίρετε αμέσως το ζεστό αρνάκι με το δροσερό πλιγούρι πασπαλίζοντας με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εύχομαι
το Άγιο Φως της Ανάστασης
να γεννήσει στις ψυχές όλων
μας αγάπη και ελπίδα.
  Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
Μοράρης Κ. Εμμανουήλ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑