8 ΜΑΡΤΙΟΥ: Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Τετάρτη 07th, Μάρτιος 2018 / 12:18 Εχει γραφτεί απο
8 ΜΑΡΤΙΟΥ: Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και δε θα μπορούσατε να βρείτε καλύτερη αφορμή για να φροντίσετε ακόμη περισσότερο τον εαυτό σας. Βλέπετε λίγες από εσάς του φερόσαστε όπως του αξίζει. Το άγχος, ο φόρτος εργασίας, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οι προσωπικές σας σχέσεις, δε σας αφήνουν χρόνο για τον ίδιο σας τον εαυτό. Αυτό όμως που δεν έχετε καταλάβει είναι πως αν δεν είσαστε εσείς οι ίδιες καλά (ψυχολογικά και σωματικά) δε θα καταφέρετε να δημιουργήσετε υγιείς σχέσεις γύρω σας.

Μην παραμελείτε τον εαυτό σας και φυσικά μην αφήνετε την υγεία σας στην μοίρα της. Αν αγαπάτε και σέβεστε τον εαυτό σας, υποσχεθείτε από σήμερα και στο εξής να τηρείτε τα παρακάτω σημαντικά πράγματα γιατί το αξίζετε:

  • Γενικές εξετάσεις: Μία φορά το χρόνο, φροντίστε να κάνετε εξέταση αίματος, ελέγχοντας την αιμοσφαιρίνη, τα αιμοπετάλια, τον αιματοκρίτη και τα λευκά αιμοσφαίρια. Επιπλέον, θα πρέπει να κάνετε βιοχημικές εξετάσεις, ελέγχοντας τα εξής: σάκχαρο, ουρία, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, τρανσαμινάσες κτλ. Τέλος, μην ξεχνάτε την εξέταση ούρων η οποία βοηθά στον έλεγχο της λειτουργικής κατάστασης των νεφρών.
  • Εξέταση θυρεοειδούς: Ζητήστε να σας συμπεριλάβουν στις αιματολογικές εξετάσεις σας τα εξής: T3, T4 και TSH, ώστε να γνωρίζετε τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας.
  • Μέτρηση της οστικής πυκνότητας: Eίναι η εξέταση η οποία γίνεται για τον έλεγχο της οστεοπόρωσης. Ο κίνδυνος εμφάνισής της αυξάνεται μετά τα 50, παρόλα αυτά (αν υπάρχει ιστορικό) καλό θα ήταν να γίνει και νωρίτερα προληπτικός έλεγχος.
  • Σωστή διατροφή: Μπορεί να το θεωρούμε ασήμαντο, αλλά η υγιεινή διατροφή είναι το παν. Αν αγαπάτε τον εαυτό σας, θα πρέπει να ακολουθείτε ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα. Φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες, ανάλατοι ξηροί καρποί, προϊόντα ολικής άλεσης και ψάρια θα πρέπει να τα γίνουν οι νέες αγαπημένες σας επιλογές. Αποφύγετε τα τηγανιτά, τη ζάχαρη, τα γλυκά, τις παχυντικές σάλτσες και το έτοιμο φαγητό, φροντίζοντας να ενδίδετε σε αυτά ανά πολύ αραιά διαστήματα. Τέλος, μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονες ποσότητες νερού και πράσινου αποτοξινωτικού τσαγιού.
  • Άσκηση: Πολλές από εσάς βαριέστε την άσκηση και την αποφεύγετε όσο περισσότερο μπορείτε. Ήρθε η ώρα όμως να την βάλετε στο πρόγραμμα, μιας και κάνει κυριολεκτικά θαύματα! Μισή ώρα γρήγορο περπάτημα την ημέρα αρκεί για να αποκτήσετε ένα υγιές σώμα.
  • Ψυχολογία: Εκτός από την υγεία, τη διατροφή και το σώμα σας θα πρέπει να αρχίσετε να προσέχετε και την ψυχούλα σας! Θέστε ως προτεραιότητα την ψυχική σας υγεία και φροντίστε να νιώθετε όσο πιο ήρεμες μπορείτε. Ό,τι σας καταστρέφει τη ζωή, αφήστε το απ’έξω και ό,τι σας κάνει ευτυχισμένες αγκαλιάστε το δυνατά. Περάστε χρόνο μόνες σας με τον εαυτό σας και αναζητήστε τις πραγματικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να ζήσετε μια πραγματικά όμορφη ζωή!

 

Είναι επιτακτική, πλέον, ανάγκη όλες σας να προσέχετε την υγεία σας και να υποβαλλόσαστε στις απαραίτητες εξετάσεις. Είναι απλές κι ανώδυνες, δεν απαιτούν πολύ χρόνο ή χρήμα και φυσικά, μπορούν να προλάβουν μια δυσάρεστη κατάσταση από πολύ νωρίς.

 

Αγαπήστε

τον εαυτό σας 

το σώμα σας

ξεκινώντας με την προστασία της υγείας σας!!!

 

 Happy Women’s Day σε όλες σας!

 

 

 

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑