ΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ; ΜΕ ΤΥΡΙ Η ΣΑΡΔΕΛΑ;

Να και τα διλήμματα…

Με ρωτάτε συνεχώς με τι είναι προτιμότερο να συνοδεύουμε τα φασολάκια λαδερά;  

Με τυρί ή σαρδέλα;

Γνωρίζουμε ότι οι σαρδέλες και το τυρί είναι και τα δύο πολύ καλές πηγές ασβεστίου, αλλά διαφέρουν ως προς το θρεπτικό τους περιεχόμενο.

Οι σαρδέλες έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12, βιταμίνη Β3, βιταμίνη D, σίδηρο, σελήνιο και χαλκό, ενώ το τυρί (κυρίως το τσένταρ), είναι πλουσιότερο σε βιταμίνη Α RAE, ασβέστιο και ψευδάργυρο.

Μια κονσέρβα σαρδέλας περιέχει το εντυπωσιακό ποσό των 351 mg ασβεστίου, ενώ μια μερίδα σαρδέλας των 85 γραμμαρίων περιέχει περίπου 325 mg ασβεστίου σε σύγκριση με περίπου 276 mg και 299 mg για το πλήρες γάλα και το άπαχο γάλα, αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα τυριά είναι εξαιρετικές πηγές ασβεστίου, με την παρμεζάνα να έχει τα περισσότερα, με 242 mg ανά 28 γραμμάρια, ενώ τα πιο μαλακά τυριά τείνουν να έχουν λιγότερα. Για παράδειγμα, 28 γραμμάρια Brie αποδίδει μόνο 52 mg ασβεστίου.

Επομένως, αν αναζητάμε μια τροφή, με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, για να συνοδεύσουμε τα φασολάκια λαδερά μας, οι σαρδέλες είναι καλύτερη επιλογή από το τυρί.

Προγραμματίστε μια συνεδρία

Αφήστε μια απάντηση