Λίγα Λόγια Για Εμένα

Ας συστηθούμε…

Γεννήθηκα στην Κινσάσα (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό) στις 01/09/1982 ενώ διαμένω μόνιμα και εργάζομαι στη Ρόδο από το 2007. Κατάγομαι από τη Σύμη όπου μεγάλωσα και πήγα σχολείο.

Πτυχιακές Σπουδές

Το 2005 ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Στην πτυχιακή μου εργασία, με θέμα «Διατροφή & Εγκυμοσύνη», μελέτησα τις μεταβολές του γυναικείου οργανισμού, τις διατροφικές ανάγκες που προκύπτουν κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης καθώς και όλα εκείνα τα σημεία στα οποία χρειάζεται να δώσει βάση μία γυναίκα που κυοφορεί.

Μεταπτυχιακές σπουδές

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης μου, την οποία θεωρώ πρωταρχικό μέλημα ενός επιστήμονα υγείας, φοίτησα στο διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διατροφή & Διαιτολογία» του Τμήματος Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας που ανήκει στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε), με κατεύθυνση την Αθλητική Διατροφή καθώς αυτή αποτελεί αγαπημένο τομέα ενασχόλησης μου. Στη μεταπτυχιακή μου διατριβή, με θέμα «Καταγραφή & Αξιολόγηση Ιχνοστοιχείων ως Συμπληρώματα Διατροφής», μελέτησα τα αποτελέσματα των πλέον διαδεδομένων συμπληρωμάτων διατροφής, σχετικά με τα οφέλη ή τον κίνδυνο που προκαλούν στην ανθρώπινη υγεία, με βάση σημαντικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική βιβλιογραφία, ενώ εστίασα παράλληλα στα συμπληρώματα διατροφής που λαμβάνονται από νέους, ηλικιωμένους, εγκύους, αθλητές και άτομα με ανεπάρκειες που είναι ελεύθερα διαθέσιμα άνευ συνταγογράφησης και ευρέως διαθέσιμα στη διεθνή αγορά και στα περιεχόμενα θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία που αυτά περιέχουν.

Κατάρτιση

Έχω πραγματοποιήσει ένα πρόγραμμα ψυχολογικής προσέγγισης της διαιτολογικής πράξης που μου έδωσε πρόσθετες γνώσεις για να βοηθήσω, πιο αποτελεσματικά, το άτομο που θα επισκεφτεί το διαιτολογικό μου γραφείο.

Το πρόγραμμα αυτό ήταν το Ετήσιο πρόγραμμα Πιστοποιημένης Κατάρτισης (από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου) στην εισαγωγή στη Συμβουλευτική & την προπονητική ζωή (Introduction to counseling and life coaching) που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας) σε συνεργασία με το Coaching Evolution.

Συνέδρια

Πιστεύω ότι η εκπαίδευση δε σταματά ποτέ και φροντίζω να ενημερώνομαι συνεχώς για τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα σε θέματα υγείας και διατροφής, συμμετέχοντας σε συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις. Έτσι, έχω πάρει μέρος σε διάφορα συνέδρια ανά την Ελλάδα, όπως:

 • 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης (Αθήνα, 2020)
 • 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και 4ο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού (Αθήνα, 2019)
 • 17ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο (Αθήνα, 2018)
 • 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο
  Κλινικής Διατροφής (Αθήνα, 2015)
 • 14ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο (Αθήνα, 2015)
 • 24o Ετήσιο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, 2010)
 • 1st Internation Diabetes and Obesity Forum (Athens, 2010)
 • 24ο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Θεσσαλονίκη, 2010)
 • 8ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας (Αθήνα, 2010)
 • 1η Επιστημονική Ημερίδα για τη Ψυχική Υγεία με θέμα “Ψυχοκοινωνική
  Επανένταξη Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές: Παρελθόν & Μέλλον” υπό την αιγίδα
  της “Πυξίδας Α.Μ.Κ.Ε”. (Πειραιάς, 2010)
 • 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων (Θεσσαλονίκη, 2010)
 • 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης (Θεσσαλονίκη, 2009)
 • 3th Balkan Congress on Obesity (Athens, 2008)
 • 8th Macedonia Congress on Nutrition and Dietetics (Athens, 2008)
 • 7ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας (Αθήνα, 2008)
 • 6ο Διεθνές Συνέδριο Διατροφής, Άσκησης, Αθλητισμού & Υγείας (Αθήνα, 2008)
 • 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας (Αθήνα, 2007)
 • 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας (Θεσσαλονίκη, 2007)
 • 6ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας (Θεσσαλονίκη, 2006)
 • 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παρεντερικής & Εντερικής Διατροφής (Θεσσαλονίκη, 2006)
 • 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας (Αθήνα, 2005)
 • 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS-HIV Λοίμωξης και Διατροφής (Θεσσαλονίκη, 2005)
 • 3η Επιστημονική Διημερίδα «Η παχυσαρκία και το Μεταβολικό Σύνδρομο» (Αθήνα, 2004)
 • 6ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής (Θεσσαλονίκη, 2004)
 • 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας (Αθήνα, 2003)

Επιστημονική Δημοσίευση

Συμμετείχα ως ομιλητής, στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας και 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Διατροφής, που διοργανώθηκε στην Αθήνα το 2015.

Παρουσίασα τη μελέτη που έκανα πάνω στην επίδραση της τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς στο επίπεδο του σπλαχνικού λίπους σε υγιή άτομα με φυσιολογικό ΔΜΣ (<25).

Όλες οι μετρήσεις του επιπέδου του σπλαχνικού λίπους έγιναν στο διαιτολογικό μου γραφείο με την πολυσυχνοτική συσκευή τμηματικής ανάλυσης σύστασης σώματος Tanita MC980 Plus (μέσω Ανάλυση Σύσταση Σώματος με τη Συσκευή Tanita MC980 Plus).

Η μελέτη βραβεύτηκε και τα αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν.

Angeliki Morari, Emmanouil Moraris, Alkistis Adramerina, Charalambos Neocleous. The effect of eating behavior modification on visceral fat level in individuals with normal body mass index (BMI): the postmenopausal Health Study. Dietology Center Diatrofiki Pyramida, Rhodes, Greece; Abstracts / Clinical Nutrition ESPEN 13 (2016) e62.

Έρευνα

Έχω πάρει μέρος στον τρίτο κύκλο της έρευνας για την ανεύρεση της συχνότητας της παιδικής παχυσαρκίας (Πρόγραμμα Childhood Obesity Surveillance Initiative-COSI) που πραγματοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και διεξήχθη στην Ελλάδα από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) σε συνεργασία με το τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το σχολικό έτος 2016-2017.

Επαγγελματική Δραστηριότητα – Ομιλίες

Εργάζομαι ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος από το 2007. Αποτέλεσε κίνητρο για το δυναμικό ξεκίνημα της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας η ενασχόληση μου ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κατά σειρά στο πολυδύναμο κέντρο αδυνατίσματος, αισθητικής και διαιτολογίας «NEOTISLINE», στα γυμναστήρια «ASANA» και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου “Γεώργιος Παπανδρέου”.

Εκεί αγάπησα περισσότερο το επάγγελμα μου, ενώ από το 2009, διατηρώ ανεξάρτητο διαιτολογικό γραφείο στην πόλη της Ρόδου, με το διακριτικό τίτλο «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ» εφαρμόζοντας σε αυτό προγράμματα τροποποίησης συμπεριφοράς για απώλεια σωματικού βάρους, ενώ παράλληλα αναλαμβάνω και περιστατικά φυσιολογικών (εγκυμοσύνη, θηλασμός, διατροφή σε παιδιά, εφήβους και ηλικιωμένους) και παθολογικών καταστάσεων, αλλά και περιστατικά αθλητικής διατροφής με επιτυχία. Με μια ολιστική προσέγγιση και με τη βοήθεια προηγμένων μεθόδων και αναλύσεων, χτίζουμε σταδιακά το δικό σας εξατομικευμένο πρόγραμμα με σταθερή ιατρική παρακολούθηση, έτσι ώστε να βελτιώσετε τη διατροφή, την υγεία αλλά και συνολικά την ποιότητα της ζωής σας.

Κατά καιρούς, ως Διαιτολόγος – Διατροφολόγος έχω συνεργαστεί επιτυχημένα με μεμονωμένους αθλητές/ αθλούμενους από διάφορα αγωνίσματα, με ομάδες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης, με τους προπονητές διαφόρων αγωνισμάτων αλλά και προ-αγωνιστικών γκρουπ, με αθλητικές ακαδημίες, με γυμναστήρια, με πολυδύναμα κέντρα αδυνατίσματος, αισθητικής και διαιτολογίας καθώς και με διάφορες σχολές επαγγελματικής κατάρτισης.

Έχω διδάξει σε μαθητές ΤΕΛ αλλά και σε φοιτητές ΙΕΚ και ιδιωτικών σχολών, μαθήματα Διατροφής & Διαιτολογίας.

Πραγματοποιώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πολυάριθμες ομιλίες σε σχολικές μονάδες με στόχο την υιοθέτηση από τους γονείς και τα παιδιά ενός υγιεινού τρόπου ζωής που να περιλαμβάνει την κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής, βασισμένης στο μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής.

Παρευρίσκομαι ως προσκεκλημένος ομιλητής σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Έχω συμμετάσχει με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε εκδηλώσεις τοπικών φορέων.

Επειδή η διατροφή είναι μια επιστήμη, όπου διαρκώς νέα δεδομένα έρχονται στο προσκήνιο, συμμετέχω σε ημερίδες και συνέδρια από το 2003.

Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ). Κατέχω την κρατική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου και αποτελώ το ιδρυτικό μέλος της ιστοθέσης diatrofiki- pyramida.gr.

Συγγραφική Δραστηριότητα

Η διατροφική εκπαίδευση του κοινού αποτελεί εξ’ αρχής πρωταρχικό μου μέλημα. Έχω δημιουργήσει μια μεγάλη βάση συνταγών με γευστικά και ταυτόχρονα υγιεινά και θρεπτικά πιάτα. Αυτό αποτέλεσε αφορμή για να συγγράψω το πρώτο μου βιβλίο παραδοσιακών συνταγών Σύμης, με τίτλο «Εκύλησε το τέτζερι κ’ ήβρε το καππάκι». Παράλληλα, συμμετέχω ενεργά με συνεντεύξεις και συγγραφή άρθρων σε περιοδικά κι εφημερίδες, με θέματα που αφορούν τη διατροφή.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει πολύ ότι εξιτάρει και αυτό που εξιτάρει είναι ο αθλητισμός! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και την αθλητική αλιεία. Παρόλο που είμαι μεγάλος λάτρης της θάλασσας, μου αρέσει πολύ η φύση και η υγιής ζωή στην ύπαιθρο. Έχω ένα μικρό χωράφι όπου και καλλιεργώ διάφορα λαχανικά και φρούτα. Μου αρέσει πολύ η καλλιέργεια του εδάφους της γης, καθώς μου δίνει τη δυνατότητα να νιώθω κομμάτι της φύσης. Ως μέλη του οικοσυστήματος, είναι υποχρέωσή μας, για την ψυχική μας υγεία, να συνεισφέρουμε όσο μπορεί ο καθένας από εμάς στην προστασία της φύσης, των ζώων και των φυτών. Πέρα από το διάβασμα επιστημονικών διατροφικών συγγραμμάτων, μου αρέσει η λογοτεχνία και ιδιαίτερα τα διηγήματα. Τέλος, είμαι παντρεμένος και έχω δύο υπέροχα κορίτσια, την Ειρήνη και τη Νίκη!

Στη Διατροφική Πυραμίδα σας βοηθάμε να χάσετε βάρος, αλλά κυρίως να «κερδίσετε» υγεία, όποια κι αν είναι η ηλικία ή οι ανάγκες του οργανισμού σας.

6

Προγραμματίστε μια συνεδρία