Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ)

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI) θεωρείται ως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για τη μέτρηση της παχυσαρκίας ανδρών και γυναικών. Αποτελεί ένα συχνά χρησιμοποιούμενο μέσο για την κατηγοριοποίηση των ενηλίκων ανθρώπων σε ελλιποβαρείς, φυσιολογικού βάρους, υπέρβαρους ή παχύσαρκους.

 Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε το Δείκτη Μάζας Σώματος σας. Εισάγετε το σωματικό σας βάρος (σε κιλά) και το ύψος σας (σε εκατοστά) στα πεδία και πατήστε το κουμπί για να γίνει ο υπολογισμός σας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ωστόσο, το εργαλείο αυτό έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για άτομα άνω των 18 ετών και δεν είναι κατάλληλο για παιδιά και εφήβους. Επιπλέον, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του σε ηλικιωμένα άτομα, καθώς παρουσιάζονται διαφορές στις τιμές του χωρίς να υπάρχει ένδειξη νοσηρότητας όπως συμβαίνει στους ενήλικες.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI) είναι:-

Κατηγορίες βάση ΔΜΣ

ΔΜΣ (kg/m2)

Ελλιποβαρής

< 18,5

Φυσιολογικού βάρος

18,5 – 24,99

Υπέρβαρος

25 – 29,99

Παχυσαρκία τύπου І

30,0 – 34,99

Παχυσαρκία τύπου ІІ

35,0 – 39,99

Παχυσαρκία τύπου ІІІ

≥ 40,0

Επίσης, να θυμάστε ότι ο Δείκτης Μάζας Σώματος δεν είναι ενδεικτικός της επιμέρους σωματικής σύστασης και κατανομής των συστατικών του σώματος. Για παράδειγμα, εάν κάποιος γυμνάζεται και είναι μυώδης ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι δυνατόν να υπερεκτιμά το σωματικό λίπος ενώ εάν υπάρχει απώλεια μυϊκής μάζας είναι δυνατόν ο Δείκτης Μάζας Σώματος να υποεκτιμά το σωματικό λίπος.

 Για να έχετε ολοκληρωμένη και σωστή εικόνα μπορείτε να απευθυνθείτε στον Μοράρη Κ. Εμμανουήλ, Msc Αθλητικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, ο οποίος θα σας συμβουλεύσει και θα σας καθοδηγήσει σε κάθε ανάγκη σας.Προγραμματίστε μια συνεδρία