Πόσο Νερό χρειάζετε καθημερινά;

 Το νερό αποτελεί περίπου το 60-70% του σωματικού μας βάρους και είναι απαραίτητο για όλες τις λειτουργίες που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό μας.

 Η επαρκής ενυδάτωση είναι το κλειδί για να διασφαλίσετε την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας και να έχετε την απαιτούμενη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε στην καθημερινότητά σας.

Κατά γενικό κανόνα, οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να πίνουμε 8-10 ποτήρια νερό καθημερινά. Ωστόσο, η ποσότητα νερού που θα καταναλώσετε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι πιο βασικοί είναι:

  • Η ηλικία
  • Το σωματικό βάρος
  • Το ποσοτικό σύνολο (διάρκεια και συχνότητα) και η ένταση της σωματικής δραστηριότητας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσετε πόσο νερό χρειάζεται να πίνετε καθημερινά. Συμπληρώστε τα πεδία και πατήστε το κουμπί για να γίνει ο υπολογισμός σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ωστόσο, να θυμάστε ότι το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό και χρειάζεται εξατομίκευση, καθώς μπορεί οι ανάγκες σας να διαφέρουν αν για παράδειγμα έχετε κάποια ασθένεια ή ζείτε σε θερμότερο κλίμα. Επιπλέον, το εργαλείο αυτό έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για άτομα άνω των 18 ετών και δεν είναι κατάλληλο για παιδιά και εφήβους.

 Για να έχετε ολοκληρωμένη και σωστή εικόνα μπορείτε να απευθυνθείτε στον Μοράρη Κ. Εμμανουήλ, Msc Αθλητικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, ο οποίος θα σας συμβουλεύσει και θα σας καθοδηγήσει σε κάθε ανάγκη σας.

(LRC) Υπολογισμός Ανάγκης Νερού

Βάρος: 

 κιλά

Ηλικία: 

 έτη

Σωματική δραστηριότητα: 

 λεπτά

Προγραμματίστε μια συνεδρία