Μέτρηση Μεταβολισμού & Φυσικής Δραστηριότητας με το MONITOR SENSEWEAR

The-Bodymedia-SenseWear-armband_Q640

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την καθημερινή μας φυσική δραστηριότητα;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνεισφέρουν στην επίτευξη της υγιεινής ζωής: η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, ο καλός ύπνος, ο έλεγχος του άγχους και του σωματικού βάρους είναι μερικοί από αυτούς. Μελέτες όμως δείχνουν ότι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας είναι απλά να κινούμαστε περισσότερο. Η αλλαγή της καθημερινότητάς σας – ώστε να είστε ποιο ενεργοί – έχει άμεση σχέση με τον έλεγχο του σωματικού βάρους, τη σωστή λειτουργία της καρδιάς, την μείωση του άγχους, τον αποτελεσματικό έλεγχο του διαβήτη.

Τι είναι το SenseWear;

Το SenseWear είναι ένα άνετο και εύκολο στη χρήση μόνιτορ, το οποίο μπορεί με ακρίβεια να παρακολουθήσει τις προσλαμβανόμενες θερμίδες του οργανισμού, τη διάρκεια της συνολικής δραστηριότητας του σώματος, τον αριθμό των βημάτων που κάνετε, την διάρκεια του ύπνου σας και πολλές άλλες παραμέτρους.
Το SenseWear διαθέτει τέσσερις αισθητήρες για να υπολογίζει τις θερμίδες που πραγματικά καταναλώθηκαν καθώς τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας. Οι βηματομετρητές διαθέτουν μόνον έναν. Έχει ελεγχθεί κλινικά και χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία και σε πανεπιστήμια όλου του κόσμου.
Παρακολουθεί και δείχνει ακριβώς πόσες θερμίδες ανά ημέρα καταναλώνετε ΕΣΕΙΣ προσωπικά, σε αντίθεση με τις θερμίδες που υπολογίζονται μέσω εξισώσεων λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μέσο όρο καύσης θερμίδων οποιουδήποτε ανθρώπου, ή από τα μηχανήματα γυμναστικής, τα οποία φυσικά δεν γνωρίζουν τίποτα για εσάς. Κάθε συσκευή SenseWear® βαθμονομείται στα ατομικά χαρακτηριστικά του χρήστη.
Γνωρίζοντας τις θερμίδες που καταναλώνετε και την διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενημερώνεστε πλήρως εσείς – και ο διαιτολόγος-διατροφολόγος που σας παρακολουθεί – ώστε να μπορέσετε να βελτιώσετε την υγεία σας
Τέλος σαν πρόσθετη λειτουργία η ίδια συσκευή μπορεί ακόμα να υπολογίσει τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου σας. Απλά φορέστε το κατά τη διάρκεια του ύπνου και ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να διαπιστώσει πόση ώρα σας πήρε μέχρι να κοιμηθείτε, πόση ώρα κοιμηθήκατε στην πραγματικότητα, και ποια ώρα σηκωθήκατε.
Απλά φορέστε το στο επάνω μέρος του δεξιού σας βραχίονα και είστε έτοιμοι! Το SenseWear ενεργοποιείται αυτόματα και καταγράφει δεδομένα.

Το SenseWear παρακολουθεί συνεχώς:

  • Τις θερμίδες που καταναλώνονται.
  • Τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας (Μέτρια, Έντονη, Πολύ έντονη).
  • Τον αριθμό των βημάτων που πραγματοποιείτε.
  • Τη διάρκεια του ύπνου.

Το μόνιτορ μεταβολισμού & φυσικής δραστηριότητας SenseWear είναι μια πολύ εξελιγμένη συσκευή για την αξιολόγηση της φυσικής δραστηριότητας. Είναι ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο, ακριβές, αξιόπιστο και πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύστημα που μπορεί να αποκαλύψει τον «αντικειμενικό» τρόπο ζωής του ενδιαφερόμενου.

Πώς γίνεται η μέτρηση;

Το SenseWear είναι το μοναδικό, πραγματικά φορητό μόνιτορ που μετρά την ενεργειακή κατανάλωση (σε θερμίδες – Kcal), αλλά και τη φυσική δραστηριότητα – πληροφορίες που μπορούν να αποκαλύψουν τον τρόπο ζωής σας όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά, αλλά και την ανταπόκριση σας στην προτεινόμενη διατροφική αγωγή.

To SenseWear διαθέτει τέσσερις αισθητήρες φυσιολογικών παραμέτρων: α) τη θερμοκρασία δέρματος, β) τη γαλβανική απόκριση δέρματος, γ) τη ροή εκπεμπόμενης θερμότητας και δ) το επιταχυνσιόμετρο δύο αξόνων.

Η συσκευή είναι εύχρηστη και βολική κατά την εφαρμογή. Φοριέται από τον ασθενή στον αριστερό τρικέφαλο από 10 λεπτά έως και 2 εβδομάδες και καταγράφει την πραγματική ενεργειακή κατανάλωση για τη χρονική περίοδο που το φορά ο ασθενής. Συγκεκριμένα, το SenseWear καταγράφει το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων στη δουλειά, στο σχολείο, στο σπίτι, κατά τη διάρκεια της άθλησης κ.λπ., ενώ καταγράφει επίσης και τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου τη νύχτα.

Μέσω της καταγραφής του συνολικού αριθμού βημάτων ημερησίως, προσφέρει τη δυνατότητα αδρής αξιολόγησης της φυσικής δραστηριότητας του ατόμου. Συγκεκριμένα:

  • Λιγότερο από 000 βήματατην ημέρα: Το άτομο κάνει καθιστική ζωή.
  • 000 – 7.500 βήματα: Το άτομο έχει πολύ χαμηλή φυσική δραστηριότητα.
  • 500 – 10.000 βήματα: Το άτομο είναι σχετικά δραστήριο.
  • 000 – 12.500 βήματα: Το άτομο είναι δραστήριο.
  • Πάνω από 500 βήματα: Το άτομο είναι δραστήριο.
Προγραμματίστε μια συνεδρία