Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

Τετάρτη 24th, Δεκέμβριος 2014 / 16:18 Εχει γραφτεί απο
Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά:

• 700 γρ. στήθος κοτόπουλο
• 1 πιπεριά Φλωρίνης
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 κίτρινη/πορτοκαλί πιπεριά
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
• 1 φλιτζάνι κρασί
• 1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια και τα σοτάρετε μαζί με τα μανιτάρια σε αντικολλητικό σκεύος με ελαιόλαδο.

  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σβήνετε το φαγητό με το κρασί.

  3. Αφήνετε λίγο χρόνο να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και προσθέτετε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.

  4. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλωμένη φωτιά για 20 -30 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα

    Tips: Συνοδεύετε με καστανό ρύζι ή ζυμαρικά και σαλάτα με φρέσκα λαχανικά.

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑