Κουνουπίδι στο φούρνο με σάλτσα από αριάνι και μαϊντανό

Τρίτη 11th, Αύγουστος 2015 / 15:29 Εχει γραφτεί απο
Κουνουπίδι στο φούρνο με σάλτσα από αριάνι και μαϊντανό

Υλικά:

• 1 κουνουπίδι χωρισμένο σε μικρά κομμάτια
• 4 κ.σ ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• ½ κ.γ κύμινο

Για τη σάλτσα:
• 100ml αριάνι
• 4 κ.σ μαϊντανό

Εκτέλεση:

1) Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC.
2) Βάζετε το κουνουπίδι σ’ ένα ταψί το περιχύνετε με ελαιόλαδο και το πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και κύμινο.
3) Ψήνετε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και το ξεφουρνίζετε.
4) Ανακατεύετε το αριάνι και τον μαϊντανό, περιχύνετε με τη σάλτσα το κουνουπίδι και σερβίρετε.

, ,
Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑