ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Δευτέρα 21st, Νοέμβριος 2016 / 11:23 Εχει γραφτεί απο
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Υγιεινοί, αφράτοι, γλυκοχιονισμένοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
  • Χυμό από 1/2  μικρό λεμόνι
  • 4 κουταλιές τις σούπας ούζο
  • 1 φλιτζάνι ροδόνερο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνετε στο δοχείο του μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.
  2. Προσθέτετε τα αμύγδαλα, το ούζο, το αλεύρι λίγο λίγο και χτυπάτε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, αφήνετε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει.
  3. Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια και τους τοποθετείτε λίγο αραιά σε λαδωμένο ταψί γιατί απλώνουν. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στους 180oC.
  4. Αφού ψηθούν τους απλώνετε σε μια πιατέλα ή ταψάκι και τους ραντίζετε ζεστούς με ροδόνερο.
  5. Τέλος, αφού τραβήξουν λίγο, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.

 

      TIP: Φροντίστε να μην αφήσετε τους ψημένους κουραμπιέδες πολύ ώρα χωρίς να τους ραντίσετε με ροδόνερο.

 

       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ

ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑