ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Πέμπτη 13th, Φεβρουάριος 2020 / 17:07 Εχει γραφτεί απο
ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Ένα κέικ που παίρνει το κόκκινο χρώμα του έρωτα... Η φραουλένια γεύση του θα συναρπάσει και εσένα και τον αγαπημένο σου!

  ΥΛΙΚΑ

  • 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 114 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο υγρό χρώμα για τρόφιμα
  • 2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • Φράουλες για το σερβίρισμα

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1.Βάζετε ένα ράφι στη μέση του φούρνου και τον ζεσταίνετε στους 250°C βαθμούς.

2.Ψεκάζετε 4 φορμάκια με σπρέι μαγειρικής.

3.Λιώνετε το βούτυρο και τη λευκή σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας συνέχεια.

4.Όταν λιώσει εντελώς, ανακατεύετε με τη ζάχαρη άχνη.

5.Ελαφρά χτυπάτε τα αυγά και τους κρόκους αυγών σε ένα μεγάλο μπολ.

6.Ανακατεύετε το κόκκινο χρώμα με το λιωμένο μείγμα σοκολάτας.

7.Χτυπάτε το κακάο και το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά.

8.Μοιράζετε το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια, τα βάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε για 14 έως 15 λεπτά.

9.Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν για 2 λεπτά και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζετε πάνω σε πιατάκια.

10.Σερβίρετε τα κέικ αμέσως, με ζάχαρη άχνη και με φράουλες στο πλάι.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑