LIGHT ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΚΟΥΡΟΥ

Σάββατο 18th, Φεβρουάριος 2017 / 22:51 Εχει γραφτεί απο
LIGHT ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΚΟΥΡΟΥ

Η ζύμη κουρού περιέχει απλώς το λάδι που έχει προστεθεί για να πάρει την υφή της. Προτιμάται γιατί δεν περιέχει trans λιπαρά, μια κατηγορία λιπαρών, που έχει ενοχοποιηθεί για προβλήματα της καρδιάς και των αγγείων.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα κουρού
  • 900 γραμμ. στήθος κοτόπουλο ωμό
  • 1 κιλό ξερά κρεμμύδια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Αφήνετε τα φύλλα κουρού να ξεπαγώσουν. Αλείφετε το κάτω μέρος ενός ταψιού με λίγο ελαιόλαδο και σ στρώνετε από πάνω το ένα φύλλο κουρού.

2.Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα ρίχνετε νερό με αλάτι να βράσει. Βάζετε τα κρεμμύδια να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πάρα πολύ. Αφαιρείτε τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα και βάζετε στο ίδιο ζουμί το κοτόπουλο να βράσει επίσης μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ.

3.Βάζετε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια που βράσατε και τα πατάτε με ένα πιρούνι χωρίς να τα λιώσετε εντελώς. Μετά βάζετε στο ίδιο μπολ το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια (το κόβετε με το χέρι σας), το ελαιόλαδο (κρατώντας λίγο για να αλείψετε το τελευταίο φύλλο) και λίγο ζωμό κοτόπουλου (περίπου ½ φλιτζάνι) που έχετε κρατήσει από όταν βράσατε το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύετε καλά το μείγμα.

4.Ρίχνετε το μείγμα αυτό μέσα στο ταψί σας και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο κουρού. Αλείφετε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την κοτόπιτα σε μερίδες και τη βάζετε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα της.

TIP: Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή με φύλλο κρούστας ή σφολιάτας. Τα φύλλα κρούστας ή σφολιάτας χρειάζονται λάδωμα. Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε έτσι ώστε το ½ φλιτζάνι λάδι να σας φτάσει για τα φύλλα και για τη γέμιση μαζί.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑