ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

Δευτέρα 21st, Νοέμβριος 2016 / 11:35 Εχει γραφτεί απο
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

Πολύ νόστιμα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη. Η καλύτερη λύση για να τα απολαύσετε χωρίς να σκέφτεστε τις θερμίδες, ενώ η γλυκαντική ουσία που περιέχουν τους προσδίδει μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη, όσον αφορά τη ζάχαρη, πράγμα που τα κάνει κατάλληλα για διαβητικούς.(σε συνδυασμό βέβαια με τον τύπο αλευριού που θα χρησιμοποιηθεί και της ποσότητας κατανάλωσης)

 

 ΥΛΙΚΑ

 Για τη ζύμη:

  • 500 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
  • 250 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένα καρύδια
  • 30 γραμμάρια στέβια

 

Για το σιρόπι:

  • 250ml νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 2 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 μανταρίνι
  • 20 γραμμάρια στέβια

 

Για γαρνίρισμα:

  • Αλεσμένο καρύδι
  • Κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς.
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπωλ.
  3. Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα στερεά υλικά και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Πλάθετε μικρά μελομακάρονα γιατί κατά το ψήσιμο φουσκώνουν πολύ. Δε χρειάζεται να τα πλάσετε πολύ ώρα γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ζύμη θα βγάλει το λάδι της. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
  5. Όσο ψήνονται τα μελομακάρονα, ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση. Το μανταρίνι θα το βάλετε κομμένο μέσα στην κατσαρόλα αφού στύψετε μέσα το μισό. Αφήνετε το σιρόπι για 3 περίπου λεπτά να βράσει, σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε στο μάτι μέχρι να γίνουν τα μελομακάρονα.
  6. Μόλις, τα μελομακάρονα είναι έτοιμα, τα σιροπιάζετε ζεστά με το χλιαρό σιρόπι βουτώντας τα στο σιρόπι.
  7. Τα κρατάτε εκεί για 20 δευτερόλεπτα περίπου φροντίζοντας να τα αναποδογυρίζετε ώστε να σιροπιαστούν καλά.
  8. Τέλος, τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με κανέλα και αλεσμένο καρύδι.

 

        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ

ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

 

, ,
Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑