Μπακαλιάρος στο φούρνο με γλυκοπατάτα και διάφορα χορταρικά

Σάββατο 21st, Μάρτιος 2015 / 20:13 Εχει γραφτεί απο
Μπακαλιάρος στο φούρνο με γλυκοπατάτα και διάφορα χορταρικά

Υλικά:

• 1 κιλό µπακαλιάρο παστό, κοµµένο σε κοµµάτια (τον βάζουµε αποβραδίς σε νερό)
• 2 πατάτες κοµµένες σε φέτες
• 1 γλυκοπατάτα κοµµένη σε φέτες
• 4 φλιτζάνια πράσα, ψιλοκοµµένα
• 3 φλιτζάνια σέσκουλα, ψιλοκοµµένα
• 4 κουταλιές καυκαλήθρα, ψιλοκοµµένη
• 1 κουταλιά µάραθο, ψιλοκοµµένο
• 1 φλιτζάνι σπανάκι,ψιλοκοµµένο
• 1 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
• 2 κρεµµύδια κοµµένα σε ροδέλες
• 1 κουταλιά πελτέ ντοµάτας (αραιωµένος σε δύο κουταλιές της σούπας νερό)
• 2 κουταλιές σταφίδες
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• λίγο αλάτι
• πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Πλένετε και καθαρίζετε τα χορταρικά.
2) Σε µία κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά σε µέτρια φωτιά.
3) Προσθέτετε τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα, τα χορταρικά, το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.
4) Σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τις σταφίδες, τον ντοµατοπελτέ και ανακατεύετε καλά για να αναµειχθούν τα υλικά µεταξύ τους.
5) Σε ένα πυρέξ τοποθετείτε τον µπακαλιάρο και στρώνετε από πάνω τα χορταρικά και τις πατάτες.
6) Προσθέτετε και τη σάλτσα που έχει σχηµατισθεί στην κατσαρόλα και τοποθετείτε το ταψί στο κάτω µέρος του φούρνου.
7) Ψήνετε για 25 λεπτά περίπου στους 180οC. Πασπαλίζετε µε πιπέρι και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 332 γρ.
Ενέργεια 353 kcal
Πρωτεΐνες 22 γρ.
Υδατάνθρακες 33 γρ.
Λιπαρά 17 γρ.
Χοληστερίνη 40 mg
Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και Εγκυμοσύνη, Διατροφή και Αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑