ΑΒΓΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Αβγά με ντομάτα ή αλλιώς στραπατσάδα ή καγιανάς. Ένα νόστιμο, εύκολο και καλοκαιρινό πιάτο!

ΥΛΙΚΑ

Για τα αβγά

  • 6 αβγά χωριάτικα
  • 100 γραμμάρια φέτα μαλακή
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι χωρίς σπόρους κομμένη σε καρεδάκια
  • 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα  

  • 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτετε την πιπεριά και σοτάρετε για 3-5 λεπτά ακόμα.
  4. Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
  5. Προσθέτετε το πολτοποιημένο σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και το μπούκοβο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
  6. Βάζετε και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες.
  7. Χαμηλώνετε τη φωτιά.
  8. Όταν πάρουν μια βράση οι ντομάτες, δοκιμάζετε και προσαρμόζετε το αλατοπίπερο.
  9. Αφήνετε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας συχνά για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  10. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας απαλά.
  11. Με ένα κουτάλι, δημιουργείτε 6 τρύπες στη σάλτσα και ρίχνετε στην καθεμία από ένα αυγό, προσέχοντας να μη σπάσει ο κρόκος.
  12. Επιστρέφετε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρεύετε τα αβγά για 6-7 λεπτά, καλυμμένα με καπάκι.
  13. Τέλος, πασπαλίζετε με θρυμματισμένη φέτα, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε σε πιάτα.
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!