ΑΒΓΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ
Αβγά με ντομάτα ή αλλιώς στραπατσάδα ή καγιανάς. Ένα νόστιμο, εύκολο και καλοκαιρινό πιάτο!
ΥΛΙΚΑ
Για τα αβγά
- 6 αβγά χωριάτικα
- 100 γραμμάρια φέτα μαλακή
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι χωρίς σπόρους κομμένη σε καρεδάκια
- 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτετε την πιπεριά και σοτάρετε για 3-5 λεπτά ακόμα.
- Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
- Προσθέτετε το πολτοποιημένο σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και το μπούκοβο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Βάζετε και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Όταν πάρουν μια βράση οι ντομάτες, δοκιμάζετε και προσαρμόζετε το αλατοπίπερο.
- Αφήνετε να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας συχνά για 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη φέτα και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας απαλά.
- Με ένα κουτάλι, δημιουργείτε 6 τρύπες στη σάλτσα και ρίχνετε στην καθεμία από ένα αυγό, προσέχοντας να μη σπάσει ο κρόκος.
- Επιστρέφετε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρεύετε τα αβγά για 6-7 λεπτά, καλυμμένα με καπάκι.
- Τέλος, πασπαλίζετε με θρυμματισμένη φέτα, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε σε πιάτα.