ΓΑΛΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Γευστική επιλογή για το μεσημεριανό σας!
ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμμάρια γαλέος φιλέτο (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
- 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες στον τρίφτη
- ½ κιλό σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη
- Φρεσκοστυμμένος χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Πλένετε το σπανάκι και το βράζετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για λίγα λεπτά.
- Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο γαλέου και το βάζετε σε ένα ταψί.
- Πασπαλίζετε με το θυμάρι και με τη ρίγανη.
- Στρώνετε πάνω από το φιλέτο το σπανάκι.
- Προσθέτετε την ντομάτα.
- Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και με το ελαιόλαδο.
- Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε το φιλέτο γαλέου στους 180°C για 30 λεπτά.