ΓΑΛΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Γευστική επιλογή για το μεσημεριανό σας!

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γραμμάρια γαλέος φιλέτο (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες στον τρίφτη
  • ½ κιλό σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη
  • Φρεσκοστυμμένος χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  1. Πλένετε το σπανάκι και το βράζετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για λίγα λεπτά.
  2. Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο γαλέου και το βάζετε σε ένα ταψί.
  3. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και με τη ρίγανη.
  4. Στρώνετε πάνω από το φιλέτο το σπανάκι.
  5. Προσθέτετε την ντομάτα.
  6. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και με το ελαιόλαδο.
  7. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε το φιλέτο γαλέου στους 180°C για 30 λεπτά.
 
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!