ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Πεντανόστιμες γαρίδες με πικάντικη σάλτσα ντομάτας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Αυτή την πικάντικη σάλτσα ντομάτας, μπορείτε να τη σερβίρετε σκέτη σαν μεζέ με φρυγανισμένο ψωμί ή να τη σερβίρετε σαν σάλτσα ζυμαρικών.
ΥΛΙΚΑ
- 800 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
- ½ φλιτζάνι φέτα με χαμηλά λιπαρά θρυμματισμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη
- 750 γραμμάρια φρέσκες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 375 ml λευκό κρασί ξηρό
- 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Πλένετε και καθαρίζετε τις γαρίδες.
- Κρατάτε τα κεφάλια και την ουρά. Κόβετε τα μουστάκια και αφαιρείτε το κέλυφος.
- Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρείτε το εντεράκι από τη ράχη τους.
- Βάζετε σε ένα μπολ τις γαρίδες, τις σκεπάζετε και τις αφήνετε στην άκρη..
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτετε την καυτερή πιπεριά και τις φρέσκες ντομάτες.
- Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και προσθέτετε το κρασί.
- Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
- Σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να μειώσετε τα υγρά στο μισό.
- Προσθέτετε τις γαρίδες και σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά.
- Πασπαλίζετε με τη θρυμματισμένη φέτα και με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
.