ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΡΟΖΕ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

Ένα αλλιώτικο επιδόρπιο με βάση κρασί αρωματισμένο με πορτοκάλι και σπόρους ροδιού.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό φρέσκοι σπόροι ροδιού
  • 20 γραμμάρια φύλλα ζελατίνας
  • 750 ml κρασί ροζέ
  • Φρεσκοστυμμένος χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  1. Μουσκεύετε σε λίγο κρύο νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
  2. Καθαρίζετε τους σπόρους ροδιού πάνω από ένα μπολ, ώστε να μαζέψετε και το χυμό που βγαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
  3. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το κρασί μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
  4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας καλά στυμμένα.
  5. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζελατίνα εντελώς.
  6. Προσθέτετε τους σπόρους ροδιού και μεταφέρετε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια.
  7. Βάζετε τα ατομικά φορμάκια στο ψυγείο και αφήνετε να πήξει το ζελέ για 12 ώρες περίπου.
  8. Πριν σερβίρετε, βυθίζετε για λίγα λεπτά τα ατομικά φορμάκια σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζετε σε ατομικά πιατάκια.
 
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!