ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΡΟΖΕ ΚΑΙ ΡΟΔΙ
Ένα αλλιώτικο επιδόρπιο με βάση κρασί αρωματισμένο με πορτοκάλι και σπόρους ροδιού.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φρέσκοι σπόροι ροδιού
- 20 γραμμάρια φύλλα ζελατίνας
- 750 ml κρασί ροζέ
- Φρεσκοστυμμένος χυμός από 1 πορτοκάλι
- 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Μουσκεύετε σε λίγο κρύο νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
- Καθαρίζετε τους σπόρους ροδιού πάνω από ένα μπολ, ώστε να μαζέψετε και το χυμό που βγαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το κρασί μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας καλά στυμμένα.
- Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζελατίνα εντελώς.
- Προσθέτετε τους σπόρους ροδιού και μεταφέρετε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια.
- Βάζετε τα ατομικά φορμάκια στο ψυγείο και αφήνετε να πήξει το ζελέ για 12 ώρες περίπου.
- Πριν σερβίρετε, βυθίζετε για λίγα λεπτά τα ατομικά φορμάκια σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζετε σε ατομικά πιατάκια.