ΖΟΥΜΕΡΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Το κοτόπουλο είναι πάντοτε η πιο ασφαλής και γευστική λύση για ένα νόστιμο πιάτο που έχει ελάχιστες θερμίδες. Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με δροσερή μαρινάδα γιαουρτιού!

ΥΛΙΚΑ
  • 600 γραμμάρια φιλέτα στήθος κοτόπουλο (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 2 κρεμμύδια καθαρισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Κλαδάκια δεντρολίβανου
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  1. Ετοιμάζετε πρώτα την μαρινάδα. Βάζετε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και χτυπάτε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το ξίδι.
  3. Ανακατεύετε καλά.
  4. Ετοιμάζετε τώρα τα σουβλάκια κοτόπουλο. Κόβετε πρώτα το κρέας σε μικρές μπουκιές και τις βάζετε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση και περιχύνετε την μαρινάδα στο κοτόπουλο.
  6. Ανακατεύετε καλά.
  7. Αφήνετε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες (12 ώρες είναι το ιδανικό).
  8. Καθαρίζετε μέχρι την μέση τα κλαδάκια του δεντρολίβανου και περνάτε 2-3 μπουκιές στήθος κοτόπουλο.
  9. Ψήνετε γύρω στα 5 λεπτά από κάθε πλευρά, για να μείνουν ζουμερά.
 
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!