ΖΟΥΜΕΡΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Το κοτόπουλο είναι πάντοτε η πιο ασφαλής και γευστική λύση για ένα νόστιμο πιάτο που έχει ελάχιστες θερμίδες. Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με δροσερή μαρινάδα γιαουρτιού!
ΥΛΙΚΑ
- 600 γραμμάρια φιλέτα στήθος κοτόπουλο (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 2 κρεμμύδια καθαρισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι βαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Κλαδάκια δεντρολίβανου
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Ετοιμάζετε πρώτα την μαρινάδα. Βάζετε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και χτυπάτε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το ξίδι.
- Ανακατεύετε καλά.
- Ετοιμάζετε τώρα τα σουβλάκια κοτόπουλο. Κόβετε πρώτα το κρέας σε μικρές μπουκιές και τις βάζετε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση και περιχύνετε την μαρινάδα στο κοτόπουλο.
- Ανακατεύετε καλά.
- Αφήνετε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες (12 ώρες είναι το ιδανικό).
- Καθαρίζετε μέχρι την μέση τα κλαδάκια του δεντρολίβανου και περνάτε 2-3 μπουκιές στήθος κοτόπουλο.
- Ψήνετε γύρω στα 5 λεπτά από κάθε πλευρά, για να μείνουν ζουμερά.