ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
Τους καλοκαιρινούς μήνες μια σαλάτα μπορεί να αποτελέσει ένα χορταστικό γεύμα, με λίγες θερμίδες και πολλή γεύση, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα υλικά για να έχουμε ένα αντίστοιχο γευστικό αποτέλεσμα. Αυτή η κατεξοχήν καλοκαιρινή σαλάτα αξιοποιεί τα νεκταρίνια που βρίσκονται στην εποχή τους και γίνεται ακόμα πιο προκλητική με το αγαπημένο ιταλικό τυρί, τη μοτσαρέλα.
Ξεκινάμε από το dressing που ακούγεται πολύ απλό, τη διαφορά όμως την κάνει ένα πολύ καλό ελαιόλαδο, αρωματικό και πιπεράτο, που θα απογειώσει τη γεύση. Επιλέγουμε κρέμα βαλσάμικο καλής ποιότητας και πιπέρι χρησιμοποιούμε πάντα φρεσκοτριμμένο.
Βάζουμε φρέσκια ρόκα και ντοματίνια που είναι γλυκά και τα κόβουμε σε ροδέλες. Χρησιμοποιούμε κόκκινα στρογγυλά ντοματίνια, αλλά και κίτρινα που είναι πολύ νόστιμα.
Νεκταρίνια ώριμα και αρωματικά που είναι στην εποχή τους, λίγα λεπτοκομμένα ραπανάκια για υφή τραγανή, βασιλικό από τη γλάστρα, φιστίκια Αιγίνης άψητα και χοντροκομμένα και φυσικά τη σταρ της σαλάτας μας, τη μοτσαρέλα.
Η Mozzarella Di Bufala είναι κορυφαίο είδος μοτσαρέλας που φτιάχνεται από γάλα νεροβούβαλου, το οποίο είναι πλούσιο σε γεύση, αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου, ενώ παράλληλα είναι χαμηλότερο σε χοληστερόλη σε σχέση με το αγελαδινό γάλα. Είναι πολύ πιο κρεμώδης και ρευστή στο εσωτερικό της και η γεύση της είναι ασυναγώνιστη. Της πάνε οι γλυκιές φρουτώδεις γεύσεις, τα πικάντικα και φυσικά ο βασιλικός. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά και το dressing αυτής της σαλάτας, η γεύση της μοτσαρέλας πραγματικά απογειώνεται. Αν δε βρούμε Mozzarella Di Bufala μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε burrata που είναι αντίστοιχα κρεμώδης, αλλά περιέχει περισσότερα λιπαρά.
Αυτή η καλοκαιρινή σαλάτα είναι απλά έρωτας! Δροσερή, ελαφριά και πεντανόστιμη. Γίνεται στη στιγμή και το μόνο που απαιτεί είναι φρέσκα και καλά υλικά.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 1 μπάλα μοτσαρέλα (Mozzarella Di Bufala)
- 1 νεκταρίνι με τη φλούδα πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 ραπανάκια πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 5 κίτρινα ντοματίνια στρογγυλά, πλυμένα και κομμένα σε φέτες
- 5 κόκκινα ντοματίνια στρογγυλά, πλυμένα και κομμένα σε φέτες
- 1 ματσάκι ρόκα τρυφερή, πλυμένη και στεγνωμένη
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός φρέσκος χοτροκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας άψητα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
Για το dressing
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο κρέμα
- 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Σε ένα μπολ προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο στην κρέμα βαλσάμικο, ενώ χτυπάτε με τον αβγοδάρτη.
- Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
- Στρώνετε τη ρόκα σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο.
- Προσθέτετε τα ντοματίνια, το νεκταρίνι, τα ραπανάκια και στο κέντρο τοποθετείτε τη μοτσαρέλα.
- Πασπαλίζετε με το σχοινόπρασο, με το βασιλικό και με τα φιστίκια Αιγίνης.
- Ανακατεύετε το dressing για να το φρεσκάρετε.
- Περιχύνετε με το dressing προσεκτικά την καλοκαιρινή σας σαλάτα.
- Σερβίρετε αμέσως.