ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Πώς καταλαβαίνουμε ότι ο καιρός αλλάζει από ζέστη προς κρύο;
Μα φυσικά, όταν αρχίζει ο οργανισμός μας να ζητάει ζεστά και χορταστικά φαγητά, που προσφέρουν θαλπωρή, σαν να μας αγκαλιάζει κάποιο αγαπητό μας πρόσωπο.
Ίσως η σούπα να είναι, το νούμερο ένα φαγητό, ανάμεσα σε όλα τα comfort foods!
Μπορούμε να ξεκινήσουμε το εορταστικό μας μενού σερβίροντας μια μικρή ποσότητα αυτής της υπέροχης, αχνιστής και θρεπτικής, βελουτέ σούπας κολοκύθας στους καλεσμένους μας!
Εύκολη συνταγή για όλες τις ώρες!
ΥΛΙΚΑ
- 1½ κιλό κολοκύθα κίτρινη
- 1 πατάτα μεγάλη
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 1 πράσο
- 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κολοκυθόσποροι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σκόνη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
- 1 λίτρο σπιτικός ζωμός κότας
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Καθαρίζετε πρώτα την κολοκύθα. Καθαρίζετε προσεκτικά τη φλούδα και με ένα κουτάλι αφαιρείτε τους σπόρους και τις ίνες ξύνοντας τη σάρκα.
- Κόβετε την κολοκύθα σε κύβους.
- Καθαρίζετε την πατάτα, το κρεμμύδι και το πράσο και τα ψιλοκόβετε.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε την κολοκύθα μαζί με την πατάτα, το κρεμμύδι και το πράσο.
- Ρίχνετε ζωμό κότας, μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά.
- Ρίχνετε το κάρυ, το κύμινο και αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
- Αφήνετε να βράσουν καλά τα λαχανικά.
- Όταν περάσει ο χρόνος και ετοιμαστούν, τα σουρώνετε.
- Πολτοποιείτε τα λαχανικά, είτε βάζοντας τα σε μπλέντερ, είτε με ραβδομπλέντερ μέσα στην ίδια την κατσαρόλα.
- Προσθέτετε όσο χρειαστεί από το ζωμό κότας, μέχρι η σούπα σας να αποκτήσει τη βελούδινη υφή που θέλετε.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο κάθε πιάτου.
- Πασπαλίζετε με πάπρικα τριμμένη, κολοκυθόσπορο και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
TIP: Αν σας περισσέψει κολοκυθοσούπα, φυλάξτε την στο ψυγείο, για να την καταναλώσετε την επόμενη ημέρα!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
,