ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Αυτή τη νόστιμη μακαρονάδα μπορείτε να τη φτιάξετε και με σπαγγέτι, αλλά το λιγκουίνι απορροφά καλύτερα τη σάλτσα από τις γαρίδες και καλό είναι να το προτιμήσετε κι εσείς.
Ελπίζω να τη φτιάξετε και να την απολαύσετε όσο και εμείς!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμμάρια λιγκουίνι
- 900 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 3 φρέσκες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι τρυφερά φύλλα από βασιλικό
- 8 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί ξηρό
- 6 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Πλένετε και καθαρίζετε τις γαρίδες.
- Κόβετε τα μουστάκια και αφαιρείτε τα κεφάλια και το κέλυφος από τις γαρίδες. Κρατάτε μερικές με τα κεφάλια και την ουρά (αφαιρείτε μόνο τα κελύφη) για το γαρνίρισμα του πιάτου.
- Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρείτε το εντεράκι από τη ράχη τους.
- Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες.
- Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρετε τις γαρίδες για 3′-4′.
- Τις κρατάτε ζεστές σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι που σοτάρατε τις γαρίδες, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2′-3′.
- Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το βασιλικό και το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10′-15′ μέχρι να αποκτήσετε μια παχύρευστη σάλτσα.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα ντοματίνια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε 2′ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
- Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατεύετε ελαφρά.
- Σερβίρετε σε πιάτα και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.