ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό, οι μελιτζάνες, σε ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα!
ΥΛΙΚΑ
- 5 μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες στον τρίφτη
- 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 ξύλο κανέλας
- 2-3 καρφιά γαρίφαλο
- 3-4 κόκκοι πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 400 ml ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Αφήνετε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με αλατόνερο για 10 λεπτά να ξεπικρίσουν.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 100 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν και να μελώσουν.
- Βάζετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε τις φρέσκιες ντομάτες, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγομαγειρευτούν.
- Σουρώνετε και στραγγίζετε καλά τις μελιτζάνες από το νερό.
- Βάζετε 300 ml ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά.
- Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε καυτό ελαιόλαδο να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά από το πολύ λάδι.
- Κατόπιν τις βάζετε στη σύβραση με τα κρεμμύδια και προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου.
- Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά.
- Σερβίρετε με φέτα και ζυμωτό ψωμί.