ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

Το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό, οι μελιτζάνες, σε ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα!

ΥΛΙΚΑ
  • 5 μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες στον τρίφτη
  • 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2-3 καρφιά γαρίφαλο
  • 3-4 κόκκοι πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 400 ml ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  1. Αφήνετε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με αλατόνερο για 10 λεπτά να ξεπικρίσουν.
  2. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 100 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν και να μελώσουν.
  4. Βάζετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε.
  5. Προσθέτετε τις φρέσκιες ντομάτες, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε.
  6. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγομαγειρευτούν.
  7. Σουρώνετε και στραγγίζετε καλά τις μελιτζάνες από το νερό.
  8. Βάζετε 300 ml ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά.
  9. Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε καυτό ελαιόλαδο να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  10. Τις βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά από το πολύ λάδι.
  11. Κατόπιν τις βάζετε στη σύβραση με τα κρεμμύδια και προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί.
  12. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου.
  13. Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά.
  14. Σερβίρετε με φέτα και ζυμωτό ψωμί.
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!