ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
Μια εξαιρετική, καλοκαιρινή συνταγή για γεμιστές ντομάτες με πλιγούρι, φέτα και μοτσαρέλα.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμμάρια πλιγούρι
- 200 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 150 γραμμάρια φέτα κατσικίσια τριμμένη
- 8 ντομάτες μέτριες
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 8-10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Πλένετε το πλιγούρι.
- Κόβετε οριζόντια τις κορυφές από τις ντομάτες και τις κρατάτε στην άκρη για να τις χρησιμοποιήσετε σαν καπάκια.
- Βγάζετε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους, το βάζετε στο μούλτι, πολτοποιείτε καλά και αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε το πλιγούρι και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, την πάπρικα και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Προσθέτετε το δυόσμο και τη φέτα και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Μοιράζετε τη γέμιση στις ντομάτες και τοποθετείτε από ένα κομμάτι μοτσαρέλα πάνω σε κάθε γεμισμένη ντομάτα.
- Βάζετε τις ντομάτες στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνετε στο γκριλ για 12 λεπτά.
- Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.