ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Μια εξαιρετική, καλοκαιρινή συνταγή για γεμιστές ντομάτες με πλιγούρι, φέτα και μοτσαρέλα.

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γραμμάρια πλιγούρι
  • 200 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γραμμάρια φέτα κατσικίσια τριμμένη
  • 8 ντομάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 8-10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  1. Πλένετε το πλιγούρι.
  2. Κόβετε οριζόντια τις κορυφές από τις ντομάτες και τις κρατάτε στην άκρη για να τις χρησιμοποιήσετε σαν καπάκια.
  3. Βγάζετε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους, το βάζετε στο μούλτι, πολτοποιείτε καλά και αφήνετε στην άκρη.
  4. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτετε το πλιγούρι και ανακατεύετε.
  6. Ρίχνετε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, την πάπρικα και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
  7. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  8. Προσθέτετε το δυόσμο και τη φέτα και αποσύρετε από τη φωτιά.
  9. Μοιράζετε τη γέμιση στις ντομάτες και τοποθετείτε από ένα κομμάτι μοτσαρέλα πάνω σε κάθε γεμισμένη ντομάτα.
  10. Βάζετε τις ντομάτες στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνετε στο γκριλ για 12 λεπτά.
  11. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

 

 

 

 
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!