ΜΥΡΩΔΑΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Σαρδέλες ψημένες σε κρούστα από σκόρδο, λεμόνι, μουστάρδα, μαραθόσπορο, ρίγανη, δεντρολίβανο και πάπρικα. Πώς να μην είναι μυρωδάτες;
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φρέσκες σαρδέλες καθαρισμένες
Για την κρούστα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαραθόσπορος καλά κοπανισμένος
- ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό δεντρολίβανο καλά κοπανισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη
- 2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι αποξηραμένο και τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα πικάντικη
- 1½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά για την κρούστα.
- Ρίχνετε τις σαρδέλες και τις ανακατεύετε με τα χέρια σας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα.
- Λαδώνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις σαρδέλες σε μία στρώση.
- Απλώνετε τις σαρδέλες και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα στην επιφάνειά τους.
- Συνοδεύετε με ντοματοσαλάτα.