ΜΥΡΩΔΑΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Σαρδέλες ψημένες σε κρούστα από σκόρδο, λεμόνι, μουστάρδα, μαραθόσπορο, ρίγανη, δεντρολίβανο και πάπρικα. Πώς να μην είναι μυρωδάτες;

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό φρέσκες σαρδέλες καθαρισμένες

Για την κρούστα

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαραθόσπορος καλά κοπανισμένος
  • ½  κουταλάκι του γλυκού ξερό δεντρολίβανο καλά κοπανισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι αποξηραμένο και τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα πικάντικη
  • 1½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά για την κρούστα.
  3. Ρίχνετε τις σαρδέλες και τις ανακατεύετε με τα χέρια σας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα.
  4. Λαδώνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις σαρδέλες σε μία στρώση.
  5. Απλώνετε τις σαρδέλες και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα στην επιφάνειά τους.
  6. Συνοδεύετε με ντοματοσαλάτα.
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!