ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΑΒΓΟΣΑΛΑΤΑ

Τα αβγά είναι πολλές φορές η εύκολη, γρήγορη και οικονομική λύση για ένα χορταστικό γεύμα. Σφιχτά γίνονται εύκολα αβγοσαλάτα, μια νόστιμη γέμιση για διαφορετικά σάντουιτς για το γραφείο, την εκδρομή ή και το απογευματινό μας τσάι. Το σάντουιτς με αβγοσαλάτα και σπανάκι είναι εύκολο, νόστιμο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Τρώγεται κρύο, οπότε άνετα μπορούμε να το φτιάξουμε αποβραδίς και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο, έτοιμο στο lunchbox του γραφείου για το επόμενο μεσημέρι. Για ένα πιο πλήρες, ισορροπημένο και χορταστικό γεύμα, μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια νόστιμη και θρεπτική σαλάτα οσπρίων.

Φτιάχνουμε το σάντουιτς με ψωμί σίκαλης ή ολικής αλέσεως, που του ταιριάζει πολύ και κάνει καλό στην υγεία μας. Φροντίζουμε οι φέτες να είναι λεπτές, ώστε να γευόμαστε τη γέμιση και να μην κυριαρχεί το ψωμί! Η γέμιση αυτή ταιριάζει πολύ και σε μπριός ή μαλακά στρογγυλά βουτυρένια ψωμάκια.

Τα αβγά κάνουν καλό στη διατροφή μας. Μπορούμε να τα τρώμε κάθε μέρα, αν η γενικότερη διατροφή μας είναι ισορροπημένη και η χοληστερίνη μας βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά, πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά. Έχουν βιταμίνες Β2, Β5 και Β12 που, ανάμεσα σε άλλα, συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην ποιότητα του ύπνου και του μεταβολισμού μας. Επίσης, έχουν βιταμίνη Α, βιταμίνη D και σίδηρο.

ΥΛΙΚΑ

Για τα σάντουιτς

  • 4 λεπτές φέτες ψωμί σίκαλης ή ολικής αλέσεως ή άλλο ψωμί της αρεσκείας σας
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα baby σπανάκι

 

Για την αβγοσαλάτα   

  • 4 μεγάλα αβγά χωριάτικα βρασμένα σφιχτά
  • 1 κουταλιά της σούπας ραπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα σπιτική με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξιδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
  1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα σφιχτά αβγά.
  2. Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για την αβγοσαλάτα σας ανακατεύοντας καλά.
  3. Απλώνετε στη βάση των δύο φετών των ψωμιών την αβγοσαλάτα και από πάνω βάζετε φύλλα σπανάκι.
  4. Κλείνετε τα σάντουιτς με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού.
  5. Κόβετε τα σάντουιτς στην μέση και τα απολαμβάνετε!

TIP: Αν σας περισσέψει αβγοσαλάτα, μπορείτε να τη διατηρήσετε σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο για δύο μέρες.