ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Σε μία vegan διατροφή, εκτός από το κρέας και το ψάρι, αποκλείονται και τα παράγωγά τους, δηλαδή τα γαλακτοκομικά και το αβγό.

Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που προσφέρουν ενέργεια στον οργανισμό και βελτιώνουν τη βιολογική λειτουργία.

Σε συνδυασμό, με το μπρόκολο και τα μανιτάρια, παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Μια απλή συνταγή, με νόστιμη γεύση και λίγες θερμίδες!

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λωρίδες
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε φέτες
  • 200 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας τρυφερά φύλλα από βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό  παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ζεστός σπιτικός ζωμός λαχανικών
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτετε το μπρόκολο, τα μανιτάρια, την κόκκινη πιπεριά, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι.
  3. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και μαγειρεύετε για 5′, ανακατεύοντας περιστασιακά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές.
  4. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για άλλο 1′.
  5. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και τα ντοματίνια και μαγειρεύετε για άλλα 3′.
  6. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά, τα βράζετε 2′ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και τα στραγγίζετε.
  7. Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση, προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν για 2′ όλα μαζί.
  8. Αφού περάσει ο χρόνος δοκιμάζετε τα σπαγγέτι και αναλόγως αποσύρετε από τη φωτιά. Σε αυτή τη φάση πρέπει να έχουν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  9. Περιχύνετε με το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύετε ελαφρά.
  10. Τέλος, σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!