ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΡΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εάν ψάχνετε ένα νόστιμο χοιρινό ψητό φούρνου για να φτιάξετε τη δική σας συνταγή ή την τέλεια συνταγή της μαμάς σας, τότε το χοιρινό καρέ είναι αυτό που χρειάζεστε! Χοιρινό καρέ στο φούρνο με τέλεια κρούστα!

Μπορείτε να το ψήσετε με τη δική σας συνταγή και να το σερβίρετε εύκολα με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας, αφού κόβεται ιδανικά σε μερίδες. Πεντανόστιμη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες καρέ, εντυπωσιακές στην όψη αλλά και στη γεύση!

Ένα φαγητό που μπορείτε να σερβίρετε στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας και όλοι να μαγευτούν από τη νοστιμιά του. Η καλύτερη χριστουγεννιάτικη συνταγή για το τραπέζι σας! Δοκιμάστε την για να εντυπωσιάσετε.

ΥΛΙΚΑ
  • 2-2½ κιλά χοιρινό καρέ (ενωμένες μπριζόλες) ολόκληρο
  • ½ φραντζόλα ψωμί 2-3 ημερών
  • 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και πολτοποιημένες
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Σπάγκος μαγειρικής

 

  ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  1. Αγοράζετε ολόκληρο το χοιρινό καρέ και ζητάτε από τον κρεοπώλη να καθαρίσει (ξύσει) τις άκρες του, 3-4 εκατοστά, ώσπου να φανούν τα κόκαλα.
  2. Βάζετε το χοιρινό καρέ σε λαμαρίνα.
  3. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  4. Ψήνετε το κρέας για 15΄ στους 220°C, να ροδίσει ελαφρά.
  5. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
  6. Στο μεταξύ τρίβετε το μπαγιάτικο ψωμί στον τρίφτη ή στο μίξερ σε ψίχουλα.
  7. Τοποθετείτε το ψωμί σε μπολ, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το μαϊντανό.
  8. Προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
  9. Ζυμώνετε καλά το μείγμα.
  10. Με ένα πινέλο αλείφετε το μισοψημένο καρέ με τη μουστάρδα.
  11. Με τα χέρια κολλάτε επάνω στο χοιρινό καρέ την κρούστα ψωμιού και την πατάτε καλά, να κολλήσει.
  12. Με προσοχή σηκώνετε το χοιρινό καρέ όρθιο και ενώνετε τις δύο άκρες του, σχηματίζοντας κορόνα.
  13. Το δένετε με διπλό σπάγκο.
  14. Ξαναψήνετε το χοιρινό καρέ στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15΄.
  15. Αφαιρείτε το σπάγκο και το βάζετε ολόκληρο σε πιατέλα.
  16. Το χοιρινό καρέ στο φούρνο συνοδεύεται με πολλές γαρνιτούρες. Από πουρέ μέχρι πατάτες φούρνου.
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!