ΠΑΤΑΤΕΣ BABY ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Τα Χριστούγεννα συνήθως είναι μια εποχή που τα τραπέζια είναι γεμάτα με κάθε είδους λιχουδιά, αλλά οι περισσότερες από αυτές τις λιχουδιές έχουν να κάνουν με κρέας.
Και, όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, πολλοί άνθρωποι δεν καταναλώνουν κρέας ή τα παράγωγά του.
Από την άλλη πλευρά, ακόμα κι αν δεν ακολουθείτε μια vegan διατροφή, η παρακάτω συνταγή είναι ό,τι πρέπει για να κάνετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, πιο υγιεινό και πιο νόστιμo.
Οι τραγανές πατάτες baby είναι η ιδανική γαρνιτούρα για όλα τα ψητά!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες baby, (μικρές και τρυφερές) ολόκληρες
- 4 σκελίδες σκόρδο (χωρίς τη φύτρα) πολτοποιημένες
- 2 κουταλιές της σούπας τρυφερά φύλλα από δενδρολίβανο ψιλοκομμένα
- Φρεσκοστυμμένος χυμός από ½ λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Λαδόκολα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Βουτάτε τις πατάτες baby, με τη φλούδα τους, σ΄ένα μπολ με κρύο νερό.
- Τις αφήνετε να μείνουν για 5΄.
- Με ένα βουρτσάκι τρίβετε εξωτερικά τη φλούδα τους, να καθαρίσουν τελείως.
- Πλένετε ξανά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε. Η μισή νοστιμιά του φαγητού είναι η καλοψημένη φλούδα της πατάτας.
- Προθερμαίνετε το φούρνο, σε θερμοκρασία 200°C, στον αέρα.
- Βάζετε τις πατάτες σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το δενδρολίβανο.
- Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
- Ψήνετε μέχρι να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντάς τες πού και πού, για 1 ώρα και 15΄.
- Σερβίρετε τις τραγανές πατάτες baby, με ψητό κρέας ή με ψητό ψάρι και σαλάτα εποχής.