ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ DRESSING ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ & ΔΥΟΣΜΟΥ

Με τη δροσιά του γιαουρτιού και το άρωμα του δυόσμου, έχετε το πιο ωραίο dressing για σαλάτες! 

Ο συνδυασμός γιαουρτιού και μυρωδικών, δουλεύει τέλεια και δίνει μια μοναδική γεύση φρεσκάδας.

Χορταστική και θρεπτικότατη, αυτή η vegetarian σαλάτα, είναι το ιδανικό γεύμα για ένα ελαφρύ βραδινό.

Περιχύστε το dressing, την τελευταία στιγμή πάνω στα λαχανικά σας, για να μη μαλακώσουν!

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 1 αγγούρι μεγάλο
  • 1 iceberg
  • 1 μαρούλι
  • 1 ματσάκι ρόκα

Για το dressing

  • 1 κουταλιά της σούπας τρυφερά φύλλα από δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο 
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
  1. Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζετε.
  2. Τα χοντροκόβετε με το χέρι, σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.
  3. Κόβετε το αγγούρι με τη φλούδα σε φέτες και το προσθέτετε.
  4. Διατηρείτε το μπολ σας στο ψυγείο, μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρετε τη σαλάτα.
  5. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το μυλόξιδο, το δυόσμο και αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
  6. Χτυπάτε όλα τα υλικά για το dressing με πιρούνι να αναμειχθούν καλά.
  7. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύετε καλά.
  8. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

 

  

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!