ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ DRESSING ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ & ΔΥΟΣΜΟΥ
Με τη δροσιά του γιαουρτιού και το άρωμα του δυόσμου, έχετε το πιο ωραίο dressing για σαλάτες!
Ο συνδυασμός γιαουρτιού και μυρωδικών, δουλεύει τέλεια και δίνει μια μοναδική γεύση φρεσκάδας.
Χορταστική και θρεπτικότατη, αυτή η vegetarian σαλάτα, είναι το ιδανικό γεύμα για ένα ελαφρύ βραδινό.
Περιχύστε το dressing, την τελευταία στιγμή πάνω στα λαχανικά σας, για να μη μαλακώσουν!
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 1 αγγούρι μεγάλο
- 1 iceberg
- 1 μαρούλι
- 1 ματσάκι ρόκα
Για το dressing
- 1 κουταλιά της σούπας τρυφερά φύλλα από δυόσμο ψιλοκομμένα
- 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
- Πλένετε καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζετε.
- Τα χοντροκόβετε με το χέρι, σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.
- Κόβετε το αγγούρι με τη φλούδα σε φέτες και το προσθέτετε.
- Διατηρείτε το μπολ σας στο ψυγείο, μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρετε τη σαλάτα.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το μυλόξιδο, το δυόσμο και αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
- Χτυπάτε όλα τα υλικά για το dressing με πιρούνι να αναμειχθούν καλά.
- Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύετε καλά.
- Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.