ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Έχετε σκοπό να στήσετε σούβλες το Πάσχα;

Εάν δεν έχετε, κανένα πρόβλημα!

Αυτή η συνταγή για κατσικάκι στο φούρνο θα κλέψει τις γευστικές εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ
  • 2-2½ κιλά κατσικίσιο μπούτι κατά προτίμηση από μικρό κατσικάκι
  • 1½ κιλό πατάτες βιολογικές καθαρισμένες και ολόκληρες
  • 250 γραμμάρια γραβιέρα με χαμηλά λιπαρά τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκος δενδρολίβανος
  • 1 κουταλιά της σούπας τρυφερά φύλλα από δενδρολίβανο ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη άγρια τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι τριμμένο
  • Φρεσκοστυμμένος χυμός από 2 λεμόνια
  • 8 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Λαδόκολλα
  • Σπάγκος μαγειρικής
 ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Πλένετε το κατσικίσιο μπουτάκι και το σκουπίζετε.
  3. Το τρίβετε με μισό λεμόνι, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με θυμάρι και ρίγανη.
  4. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το τυρί, το ξύσμα και το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.
  5. Τρυπάτε με μυτερό μαχαίρι το μπούτι σε διάφορα σημεία και τα γεμίζετε με το μείγμα.
  6. Βάζετε το μπούτι σε λαδόκολλα και γύρω σκορπάτε τις πατάτες και το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Καρυκεύετε και τις πατάτες και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Βάζετε και τα κλωναράκια φρέσκου δενδρολίβανου.
  9. Τυλίγετε τη λαδόκολλα και ασφαλίζετε με σπάγκο μαγειρικής.
  10. Βάζετε το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες και 30 λεπτά.
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!