ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
Έχετε σκοπό να στήσετε σούβλες το Πάσχα;
Εάν δεν έχετε, κανένα πρόβλημα!
Αυτή η συνταγή για κατσικάκι στο φούρνο θα κλέψει τις γευστικές εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι.
ΥΛΙΚΑ
- 2-2½ κιλά κατσικίσιο μπούτι κατά προτίμηση από μικρό κατσικάκι
- 1½ κιλό πατάτες βιολογικές καθαρισμένες και ολόκληρες
- 250 γραμμάρια γραβιέρα με χαμηλά λιπαρά τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2-3 κλωναράκια φρέσκος δενδρολίβανος
- 1 κουταλιά της σούπας τρυφερά φύλλα από δενδρολίβανο ψιλοκομμένα
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη άγρια τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι τριμμένο
- Φρεσκοστυμμένος χυμός από 2 λεμόνια
- 8 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Λαδόκολλα
- Σπάγκος μαγειρικής
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Πλένετε το κατσικίσιο μπουτάκι και το σκουπίζετε.
- Το τρίβετε με μισό λεμόνι, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με θυμάρι και ρίγανη.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το τυρί, το ξύσμα και το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.
- Τρυπάτε με μυτερό μαχαίρι το μπούτι σε διάφορα σημεία και τα γεμίζετε με το μείγμα.
- Βάζετε το μπούτι σε λαδόκολλα και γύρω σκορπάτε τις πατάτες και το υπόλοιπο μείγμα.
- Καρυκεύετε και τις πατάτες και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Βάζετε και τα κλωναράκια φρέσκου δενδρολίβανου.
- Τυλίγετε τη λαδόκολλα και ασφαλίζετε με σπάγκο μαγειρικής.
- Βάζετε το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες και 30 λεπτά.