ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΟΝΙΑΚ & ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Λαχταριστό, πεντανόστιμο κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές, μανιτάρια, κονιάκ και κρέμα γάλακτος.

Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και για τα επίσημα τραπέζια που θα σας ξετρελάνει!

Το κονιάκ προσθέτει ιδιαίτερη γεύση στη συνταγή!

Συνοδέψτε το με ρύζι ή πουρέ ή οποιοδήποτε ζυμαρικό της επιλογής σας.

Καλή σας απόλαυση!

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμμάριά φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 250 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια μικρά ολόκληρα
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
  2. Προσθέτετε το κοτόπουλο και σοτάρετε για 5΄-6΄, να αλλάξει το χρώμα του.
  3. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύετε.
  4. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄-6΄.
  5. Προσθέτετε το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
  6. Σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10΄, μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα και να ρουφήξει τα υγρά του.
  7. Σερβίρετε με πουρέ ή ρύζι πιλάφι ή οποιοδήποτε ζυμαρικό της επιλογής σας και απολαμβάνετε ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.

 

 
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!