ΜΕΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Το ανθότυρο στο μείγμα αυτής της συνταγής για μελοπιτάκια, δίνει μια ξεχωριστή γεύση και υφή!

Είναι ιδανικά για πρωινό αλλά και για σνακ στο γραφείο, εκείνες τις δύσκολες ώρες που χρειάζεστε κάτι γλυκό αλλά και υγιεινό! 

ΥΛΙΚΑ
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 750 γραμμάρια ανθότυρο φρέσκο ανάλατο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • ½ φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο
  •  Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φορμών του κέικ
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα των φορμών του κέικ
 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.
  2. Βάζετε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το λιώνετε με ένα πιρούνι.
  3. Έπειτα, προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και τα αβγά.
  4. Τα ανακατεύετε όλα πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο πηχτό μείγμα.
  5. Αλείφετε τις ατομικές φόρμες του κέικ (8 περίπου) με ελαιόλαδο.
  6. Τις πασπαλίζετε με αλεύρι και τις τινάζετε.
  7. Μοιράζετε το μείγμα στις ατομικές φόρμες του κέικ.
  8. Ψήνετε τα μελοπιτάκια στον προθερμασμένο φούρνο, για 30΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  9. Τα σερβίρετε αμέσως μέσα στην ατομική φόρμα του κέικ και τα απολαμβάνετε ζεστά! 

TIPS:

  • Εάν θέλετε, πασπαλίζετε τα ζεστά μελοπιτάκια με κανελοζάχαρη ή με λίγο μέλι, αφού τα βγάλετε ζεστά από το φούρνο.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ανθότυρο με μυζήθρα.
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!