ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο με βρώμη, που σερβίρονται με υπέροχες τραγανές πατάτες φούρνου.

Συνταγή της γιαγιάς, αλλά διαίτης!

Δοκιμάστε σήμερα κιόλας, τα πεντανόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλο που είναι ιδανικά για το μεσημεριανό, αλλά και για το βραδινό μας.

Από τις καλύτερες και πιο εύκολες συνταγές!

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου βιολογικός
  • 1 αβγό χωριάτικο (μόνο το ασπράδι)
  • 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 1 ντομάτα μεγάλη αποφλοιωμένη (χωρίς σπόρους)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ξεφλουδισμένο ( χωρίς τη φύτρα)
  • 2 κουταλιές της σούπας τρυφερά φύλλα από μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας τρυφερά φύλλα από δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σπιτική
  • 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 5 πατάτες μεγάλες
  • 1 κουταλιά της σούπας τρυφερά φύλλα από θυμάρι ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σπιτική
  • Φρεσκοστυμμένος χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (συν για το πλάσιμο των μπιφτεκιών)
  • 300 γραμμάρια νερό
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  1. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζετε τη ντομάτα και το κρεμμύδι και χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βρώμη και το γάλα και χτυπάτε και πάλι.
  3. Προσθέτετε τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και χτυπάτε ξανά το μείγμα σας.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τον κιμά κοτόπουλου, το μείγμα που έχετε χτυπήσει στο πολυμηχάνημα, το μαϊντανό και το δυόσμο, το ασπράδι αβγού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση και πλάθετε φορώντας γάντια μαγειρικής μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.
  5. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30′.
  6. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το φρεσκοστυμμένο χυμό από τα λεμόνια, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός.
  7. Προσθέτετε το νερό σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός ενδιάμεσα.
  8. Ρίχνετε τη ρίγανη, ανακατεύετε και αφήνετε το μπολ με τη μαρινάδα στην άκρη, μέχρι να το χρειαστείτε.
  9. Παίρνετε τις πατάτες σας, τις πλένετε καλά και χωρίς να τις ξεφλουδίσετε, τις κόβετε σε λεπτές κυδωνάτες φέτες.
  10. Ρίχνετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση στις πατάτες.
  11. Προσθέτετε τη μαρινάδα, στο μπολ με τις πατάτες.
  12. Ανακατεύετε καλά να πάει η μαρινάδα παντού και ρίχνετε τις πατάτες με τη μαρινάδα στο ταψί, φροντίζοντας να τις απλώσετε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί, ούτως ώστε να ψηθούν σωστά.
  13. Πασπαλίζετε με το φρέσκο θυμάρι και ξεκινάτε να πλάθετε τα μπιφτέκια σας, για να τα προσθέσετε κι αυτά στο ταψί.
  14. Βγάζετε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθετε 8 μεγάλα μπιφτέκια, βρέχοντας ανά διαστήματα τα χέρια σας με ελαιόλαδο.
  15. Ακουμπάτε προσεκτικά τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες.
  16. Βάζετε το ταψί στο κέντρο και ψήνετε σε θερμοκρασία 180°C, στον αέρα ,για 45′, να μη ξεραθούν.
  17. Μόλις είναι έτοιμα τα μπιφτέκια, αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο.
  18. Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά, με σαλάτα εποχής και με τις τραγανές πατάτες φούρνου.

 

TIP: Μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα-ένα τα μπιφτέκια σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.

 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!