ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
Δροσερό, αρωματικό ντιπ γιαουρτιού με άνηθο και δυόσμο, που γίνεται σε ένα λεπτό και θα σας λύσει τα χέρια.
Τα δροσερά ντιπ γιαουρτιού και οι σάλτσες με βάση το γιαούρτι είναι τα καλύτερα συνοδευτικά στις σαλάτες, το μπάρμπεκιου (BBQ) και τα τηγανητά του καλοκαιριού.
Από το τόσο οικείο, παραδοσιακό τζατζίκι μέχρι τη «μακρινή» ινδική ραϊτά, το γιαούρτι αποδεικνύεται ιδανικό υλικό τόσο για light όσο και για πλούσιες σε γεύση απολαύσεις.
Τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες, ντοματοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες, σαλάτες φρέσκων λαχανικών, τονοσαλάτες και πατατοσαλάτες, κρεατικά και πουλερικά σχάρας, σουβλάκια και κεμπάπ γλιστρούν πιο απολαυστικά στον ουρανίσκο όταν συνδυάζονται με ένα ντιπ ή μία σάλτσα γιαουρτιού.
Φτιάξτε το πιο ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού, που μπορείτε να το συνδυάσετε, σε ότι πιάτο θέλετε.
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας τρυφερά φύλλα από δυόσμο ψιλοκομμένα
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- Φρεσκοστυμμένος χυμός από 1 λάιμ
- 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας νερό (προαιρετικά)
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
- Βάζετε σε ένα μικρό μπλέντερ το γιαούρτι, το ξύσμα λάιμ, το ελαιόλαδο και το φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ.
- Προσθέτετε τα μυρωδικά.
- Προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοστριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Χτυπάτε όλα τα υλικά για λίγα δευτερόλεπτα.
- Αν θέλετε να έχετε πιο ρευστή υφή στο ντιπ γιαουρτιού, προσθέτετε ελάχιστο νερό για να αραιώσει.
- Τέλος, αφήνετε το ντιπ γιαουρτιού στο ψυγείο να παγώσει και το σερβίρετε πάντα δροσερό.
- Διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
TIP: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας.