ΔΡΟΣΕΡΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Μια πατατοσαλάτα ιδανική για τις χορτοφαγικές σας ανησυχίες!

Ιδιαίτερα δροσερή και ανάλαφρη, η πατατοσαλάτα με σπιτική μαγιονέζα vegan, είναι ένα πλήρες γεύμα ή μπορεί κάλλιστα να σταθεί στο τραπέζι σας, ως συνοδευτικό.

Δημιουργήσαμε αυτή τη συνταγή, χωρίς ζωικά παράγωγα, με σκοπό να μπορεί ακόμα και ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος να ικανοποιηθεί.

Πατάτες βραστές, περιχυμένες με σπιτική μαγιονέζα vegan, που συνοδεύονται με κάππαρη, αγγουράκι τουρσί και ραπανάκι.

Συνιστούμε να μείνει για μερικές ώρες στο ψυγείο, έτσι ώστε να είναι δροσερή.

Μπορείτε να τη φάτε οποιαδήποτε ώρα και ιδιαίτερα σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα ή σε ημέρες νηστείας.

Πραγματικά, η vegan πατατοσαλάτα, θα σας γοητεύσει!

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό πατάτες μέτριες (λευκή ή κόκκινη ποικιλία όπως spunta ή kennebec ή roseval)
  • 1 μεγάλη πιπεριά κόκκινη
  • 3-4 ραπανάκια
  • 4 κοντά αγγουράκια τουρσί (Cornichon de Paris)
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3-4 κουταλιές της σούπας τρυφερά φύλλα από βασιλικό
  • 1 φλιτζάνι σπιτική μαγιονέζα vegan
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
  1. Πλένετε καλά τις πατάτες και τρίβετε πολύ καλά τη φλούδα, για να απομακρυνθεί το χώμα.
  2. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα.
  3. Προσθέτετε νερό στην κατσαρόλα με τις πατάτες, έως ότου καλυφθούν καλά και αλατίζετε.
  4. Βράζετε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει το νερό βράση και αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώνετε σε μέτρια προς χαμηλή.
  5. Αφήνετε τις πατάτες να βράσουν για 20΄-30΄, έως ότου μαλακώσουν καλά.
  6. Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνετε και σπάτε το βρασμό, ξεπλένοντας τες με κρύο νερό.
  7. Τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε σε κύβους και τις μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  8. Πλένετε και ψιλοκόβετε την κόκκινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και φύλλα βασιλικού.
  9. Πλένετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα ραπανάκια και τα αγγουράκια τουρσί.
  10. Ψιλοκόβετε την κάππαρη.
  11. Μεταφέρετε τα υλικά στο μπολ με τις πατάτες.
  12. Προσθέτετε στο μπολ τη μαγιονέζα και ανακατεύετε απαλά, ανακινώντας το μπολ, έως ότου ενωθούν τα υλικά.
  13. Σερβίρετε αμέσως ή ακόμα καλύτερα αφήνετε για μια ώρα στο ψυγείο, σε δοχείο με καπάκι, για να παγώσει πριν το σερβίρισμα.
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!