ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μία νηστήσιμη συνταγή, εύκολη στην παρασκευή της, χωρίς βούτυρο, μόνο με ελαιόλαδο.

Πρόκειται για αρωματικές πατάτες φούρνου, που μπορούν να συνοδεύσουν άριστα οποιοδήποτε κυρίως πιάτο κι αν επιλέξετε να φτιάξετε, αλλά είναι πολύ ωραίες και σκέτες μόνες τους.

Είναι τόσο ελαφριές και έχουν μια γλυκιά επίγευση από το χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι σφενδάμου.

Μία vegetarian & vegan συνταγή, που μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να ετοιμάσετε, χωρίς πολλή προσπάθεια και χωρίς καμία σπατάλη!

Οι αρωματικές πατάτες, εξωτερικά σχηματίζουν μια τραγανή κρούστα, ενώ εσωτερικά παραμένουν μαλακές και πραγματικά λιώνουν στο στόμα!

Αποτελούν δανική λύση για μικρά παιδιά γιατί έχουν το τέλειο μέγεθος για να τις πιάσουν με τα χεράκια τους. Απλά μην προσθέσετε αλάτι αν έχετε μωράκι κάτω των 12 μηνών.

Είναι μια gluten free & lactose free συνταγή, χωρίς αβγά και ξηρούς καρπούς, κατάλληλη ακόμα και για βρέφη και μικρά παιδιά που υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες!

Αυτές τις πατάτες φούρνου θα τις λατρέψετε!

Τι περιμένετε λοιπόν;

Διαβάστε γρήγορα τη συνταγή και φτιάξτε τες!

ΥΛΙΚΑ
  • 5 πατάτες μεγάλες κατάλληλες για τηγάνισμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός τριμμένος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • Φρεσκοστυμμένος χυμός από 1 πορτοκάλι
  • Φρεσκοστυμμένος χυμός από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθός θαλασσινού αλατιού
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα.
  2. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις πατάτες.
  3. Τις κόβετε κατά μήκος και στη συνέχεια σε τετράγωνα κομμάτια των 4-5 εκατοστών.
  4. Τις πλένετε καλά.
  5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σιρόπι σφενδάμου, τη ρίγανη, το θυμάρι, το βασιλικό και ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
  6. Βάζετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και τις περιχύνετε με το μείγμα.
  7. Ανακατεύετε καλά να καλυφθούν όλες οι πατάτες.
  8. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
  9. Ψήνετε για 45΄, μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν.
  10. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύετε πάλι τις πατάτες με το λάδι από το ταψί τους και ψήνετε για ακόμα 15′, μέχρι να γίνουν τραγανές στην άκρη.
  11. Πασπαλίζετε με επιπλέον ανθό θαλασσινού αλατιού.

  

 TIPS:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι αντί σιρόπι σφενδάμου.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ρίγανη ή θυμάρι αν δεν έχετε άλλα αποξηραμένα βότανα.
  • Οι αρωματικές πατάτες φούρνου είναι τέλειες ζεστές μόλις τις βγάλετε από το φούρνο αλλά και την επόμενη μέρα. Αποθηκεύστε τες στο ψυγείο και καταναλώστε τες μέσα σε 2-3 μέρες. Απλά ζεστάνετέ τις αρωματικές πατάτες στα μικροκύματα για 1΄ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
 
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!