ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΣΚΟΡΔΟ
Μια συνταγή σχετικά εύκολη στην παρασκευή της, χωρίς πολλά υλικά.
Αποτελούν ιδανική λύση για ένα γιορτινό τραπέζι, οπού δε θέλετε να τηγανίζετε πατάτες την τελευταία στιγμή, είναι πιο υγιεινές μιας και γίνονται στο φούρνο και είναι πραγματικά πεντανόστιμες!
Πρόκειται για αρωματικές πατάτες φούρνου που μπορούν να συνοδεύσουν άριστα οποιοδήποτε κυρίως πιάτο με κρέας κι αν επιλέξετε να φτιάξετε.
Ετοιμάζονται χωρίς πολλή προσπάθεια και χωρίς καμία σπατάλη!
Αυτές οι νοστιμότατες πατάτες δε θέλουν ξεφλούδισμα, ούτε προβράσιμο.
Εξωτερικά σχηματίζουν μια τραγανή κρούστα, ενώ εσωτερικά παραμένουν μαλακές και πραγματικά λιώνουν στο στόμα!
Τι περιμένετε λοιπόν;
Διαβάστε γρήγορα τη συνταγή!
Αξίζει να τις φτιάξετε και να τις δοκιμάσετε!
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά πατάτες κατάλληλες για τηγάνισμα
- 1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση οριζόντια
- 4 κλωναράκια φρέσκος δενδρολίβανος
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 4 φύλλα δάφνης
- 1½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Ανθός θαλασσινού αλατιού
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC, στον αέρα.
- Στο μεταξύ, πλένετε πολύ καλά τις πατάτες, μαζί με τη φλούδα τους.
- Τις κόβετε στη μέση ή σε τέταρτα.
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Αλατοπιπερώνετε καλά.
- Μοιράζετε τις πατάτες σε δύο ρηχά ταψιά, απλώνοντας τες ομοιόμορφα, χωρίς να ακουμπάει η μία την άλλη.
- Ψήνετε για 50΄-60΄, μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν, ανακατεύοντάς τες στα μισά του ψησίματος και αλλάζοντας θέση στα δύο ταψιά.
- Σπάτε μερικές πατάτες εδώ κι εκεί με ένα πρες πουρέ και ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στους 220°C.
- Ανακατεύετε πάλι τις πατάτες με το λάδι από το ταψί τους και ψήνετε για ακόμα 10΄-15΄, μέχρι να γίνουν τραγανές στην άκρη.
- Πασπαλίζετε με επιπλέον ανθό θαλασσινού αλατιού.