ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΓΑ
Μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα, που θα την αγαπήσετε και θα τη φτιάχνετε συνέχεια, για σας και την οικογένειά σας!
Κλασική, χορταστική και αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων.
Αποτελεί από μόνη της ένα πλήρες γεύμα αλλά και ένα θεσπέσιο συνοδευτικό για κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο.
Ζεστές, φρεσκοβρασμένες πατάτες, αβγά, μυρωδικά, λαχανικά και τουρσί παντρεύονται μαγικά με το dressing μουστάρδας και δημιουργείται ένα συνοθύλευμα γεύσης και αρωμάτων μοναδικό.
Ιδανική συνταγή με τα αβγά που σας περίσσεψαν!
Στο εορταστικό σας τραπέζι, η πατατοσαλάτα με αβγά, θα σταθεί ισάξια και ποιος ξέρει, μπορεί και να κλέψει την παράσταση!
Καλή σας επιτυχία!!
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 3 αβγά βιολογικά βραστά κομμένα σε ροδές
- 3 μέτριες πατάτες βιολογικές
- 6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας τρυφερά φύλλα από δυόσμο ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Για το dressing
- 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
- Αρχικά, ξεπλένετε καλά τις πατάτες από το χώμα και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζετε και τις ξεφλουδίζετε όσο ακόμα είναι ζεστές.
- Σε ένα βαθύ μπολ σαλάτας βάζετε τις πατάτες όπως είναι ζεστές και τις σπάτε με ένα πιρούνι.
- Περιχύνετε με το ελαιόλαδο τις βραστές πατάτες. Η ζεστή πατάτα ρουφάει το ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε προσεκτικά, να μη διαλυθούν τα αβγά.
- Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά για το dressing.
- Περιχύνετε με το dressing την πατατοσαλάτα και ανακατεύετε απαλά.
- Σερβίρετε μαζί με πράσινη σαλάτα ή συνοδεύετε κάποιο ψάρι, κρέας ή κοτόπουλο.
TIPS:
- Αυτή η εύκολη πατατοσαλάτα με αβγά, είναι ιδανική για να αξιοποιήσετε τα βραστά αβγά που περίσσεψαν, ή τα πασχαλινά αβγά που σας έσπασαν κατά το βάψιμο, ή δε βάφτηκαν καλά.
- Η πατατοσαλάτα με αβγά είναι ένα θεσπέσιο καλοκαιρινό φαγητό ασχέτως αν οι περισσότεροι προτιμούν τις τηγανητές ή τις τραγανές πατάτες φούρνου και σερβίρεται πάντα φρεσκοβρασμένη.