ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
Πανδαισία χρωμάτων κι αρωμάτων, με ισορροπία στο γλυκό και στο όξινο.
Όλα τα αρώματα από την Πόλη, είναι μέσα στην πιο νόστιμη χειμερινή σαλάτα!
Αφήστε την με τη μαρινάδα για μερικές ώρες στο ψυγείο για να γίνει ακόμα πιο τέλεια και θα δείτε τη διαφορά.
Περιχύστε την με το dressing και εντυπωσιάστε τους πάντες!
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 300 γραμμάρια λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
- 300 γραμμάρια λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
- 3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ζουλιέν (μπαστουνάκια λεπτά)
- 3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι τρυφερά φύλλα από μαϊντανό
- 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
- 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- Φρεσκοστυμμένος χυμός από 1 λεμόνι μέτριο
- Θαλασσινό αλάτι
Για το dressing
- 6 τρυφερά κλωνάρια σέλινο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο
- 4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
- Βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη το λευκό λάχανο, το κόκκινο λάχανο, τα καρότα, το σέλερι και τις πιπεριές Φλωρίνης.
- Πασπαλίζετε με αλάτι και το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύετε τη σαλάτα πιέζοντας με τα χέρια σας τα λαχανικά (φορώντας γάντια μιας χρήσης) για λίγα λεπτά, για να απορροφήσουν το αλάτι και το λεμόνι.
- Αφήνετε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να μαριναριστούν και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αφού μαραθούν τα λαχανικά, σουρώνετε καλά τη σαλάτα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τη μεταφέρετε σε σαλατιέρα.
- Προσθέτετε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα φύλλα μαϊντανού.
- Χτυπάτε όλα τα υλικά για το dressing στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα.
- Περιχύνετε την πολίτικη σαλάτα κι ανακατεύετε.
- Παγώνετε τη σαλάτα για 1 με 2 ώρες και σερβίρετε.
TIPS:
- Οι λάτρεις των πικάντικων και των καυτερών μπορούν να προσθέσουν μπούκοβο, ανάλογα με το πόσο πικάντικη θέλουν τη σαλάτα τους.
- Αν περισσέψει σαλάτα, την αφήνετε στο ψυγείο και την απολαμβάνετε την επόμενη ημέρα, γιατί είναι ακόμα πιο νόστιμη.