ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Ένας εναλλακτικός τρόπος για να απολαύσουμε τα δημοφιλή μας όσπρια.
Νόστιμο, πλήρες vegan γεύμα, η φακοσαλάτα με τα ντοματίνια και το αβοκάντο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ψωμί ή παξιμάδι.
Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, μπορούμε να βράσουμε ξεχωριστά σε αλατισμένο νερό ένα φλιτζάνι ρύζι της αρεσκείας μας και να το ανακατέψουμε με τις φακές.
Οι κρεατοφάγοι μπορούν να συνοδεύσουν τις φακές, με ψητό κοτόπουλο ή βραστό αβγό ή φέτα.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμμάρια φακές
- 2 μανταρίνια ξεφλουδισμένα σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας σπόρια ροδιού
- 1 αβοκάντο ώριμο κομμένο σε κύβους
- 10 ντοματίνια μικρά κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
- 1 φλιτζάνι σπανάκι baby
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
- Ξεπλένετε πρώτα τις φακές.
- Νεροβράζετε τις φακές για τη συνταγή 5΄και πετάτε το πρώτο νερό.
- Μετά, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με καθαρό νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζετε τις φακές μαζί με το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης.
- Αλατίζετε προς το τέλος του βρασμού.
- Μόλις οι φακές βράσουν (προσέχετε να είναι αλ ντέντε για να μη λιώσουν στο ανακάτεμα), τις σουρώνετε και αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης.
- Τις κρυώνετε με αρκετό τρεχούμενο νερό και αφού κρυώσουν, τις ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βάζετε στο μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Τέλος, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σερβίρετε.
TIP: Η σαλάτα με φακές μπορεί να είναι και μαγειρεμένες φακές, που περίσσεψαν από το χθεσινό τραπέζι, αλλά θα πρέπει να τις στραγγίσετε καλά. Διαφορετικά, βράζετε τις φακές μέχρι να κρατάνε στο δόντι.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!