ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΤΑΛΑΓΑΝΙ & ΜΕΛΕΚΟΥΝΙ ΡΟΔΟΥ

Καλοκαιρινή σαλάτα με ψητά ροδάκινα και ταλαγάνι, ένα τυρί που όταν ψήνεται στη σχάρα ή στο σχαροτήγανο αποκτά υπέροχη, μαστιχωτή υφή.

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 2 φέτες ταλαγάνι κομμένες σε πάχος όσο το μικρό δαχτυλάκι
  • 2 ροδάκινα κομμένα στη μέση
  • 150 γραμμάρια ανάμεικτα σαλατικά (π.χ πράσινη & κόκκινη λόλα, φύλλα μουστάρδας, ρόκα, σπανάκι baby, βαλεριάνα, φυλλαράκια παντζαριού)
  • 8-10 τρυφερά φύλλα από βασιλικό ψιλοκομμένα
  • 8-10 τρυφερά φύλλα από μέντα ψιλοκομμένα
  • 50 γραμμάρια Μελεκούνι Ρόδου κομμένο σε κομματάκια

Για το dressing

  • 2-3 τρυφερά φύλλα από λουίζα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
  1. Καθαρίζετε, πλένετε και στραγγίζετε καλά τα ανάμεικτα σαλατικά.
  2. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ.
  3. Ανακατεύετε μέσα τα φύλλα από βασιλικό και τα φύλλα από μέντα και τα αφήνετε στην άκρη.
  4. Λαδώνετε ελαφρά ένα τηγάνι με ρίγες και το βάζετε να κάψει καλά.
  5. Ψήνετε το ταλαγάνι και από τις δύο πλευρές και το βγάζετε στην άκρη.
  6. Στο ίδιο τηγάνι ψήνετε τα ροδάκινα και από τις δύο πλευρές.
  7. Κόβετε το καθένα στα τέσσερα.
  8. Χτυπάτε όλα τα υλικά του dressing στο μπλέντερ, δοκιμάζετε για αλάτι και συμπληρώνετε λίγο ακόμη, αν είναι απαραίτητο.
  9. Όταν θέλετε να σερβίρετε, ρίχνετε λίγο από το dressing στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά με τα χέρια σας.
  10. Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέτετε από πάνω το ταλαγάνι και τις φέτες από τα ροδάκινα.
  11. Γαρνίρετε με το Μελεκούνι Ρόδου, περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε αμέσως.
 
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!