ΣΑΛΑΤΑ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ & ΝΤΟΜΑΤΑ
Χορταστική και απολαυστική σαλάτα κινόα με αβοκάντο και ντομάτα, που οφείλει το άρωμα της στα μυρωδικά και το ωραίο dressing με τζίντζερ. Μία αρκετά γρήγορη συνταγή που μπορείτε να τη γευτείτε είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό του γεύματος σας.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 100 γραμμάρια κινόα άσπρη
- 100 γραμμάρια κινόα κόκκινη
- 2 αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 1 αγγούρι (αποφλοιωμένο και χωρίς σπόρους) κομμένο σε κύβους
- 2 ντομάτες μέτριες (αποφλοιωμένες και χωρίς σπόρους) κομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας τρυφερά φύλλα από δυόσμο ψιλοκομμένα
Για το dressing
- 30 γραμμάρια τζίντζερ φρέσκο ψιλοτριμμένο
- ½ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Ξύσμα από 2 λάιμ
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι θυμαρίσιο
- Φρεσκοστυμμένος χυμός από 2 λάιμ
- 5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
- Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας ρίχνετε όλη την κινόα και την ξεπλένετε 2-3 φορές με κρύο νερό, τρίβοντας ελαφρά με τα δάχτυλα σας, για να φύγει η πικρή εξωτερική ουσία που την περιβάλλει.
- Τη σουρώνετε.
- Σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό που έχει πάρει βράση, ρίχνετε την κινόα και τη μαγειρεύετε για 10΄-12΄.
- Στη συνέχεια, τη σουρώνετε και την κρυώνετε με νερό.
- Την αφήνετε να στραγγίσει καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε απαλά την κινόα με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
- Βάζετε σε ένα άλλο μπολ όλα τα υλικά για το dressing και τα ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη.
- Τέλος, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε και σερβίρετε.