VEGAN ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Σε μία vegan διατροφή, εκτός από το κρέας και το ψάρι αποκλείονται τα παράγωγά τους, δηλαδή τα γαλακτοκομικά και το αυγό. Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που προσφέρουν ενέργεια στον οργανισμό και βελτιώνουν τη βιολογική λειτουργία. Σε συνδυασμό με το μπρόκολο και τα μανιτάρια παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Μια απλή συνταγή, με νόστιμη γεύση και λίγες θερμίδες!

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε λωρίδες
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε φέτες
  • 200 γραμμάρια μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ζεστός ζωμός λαχανικών
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτετε το μπρόκολο, τα μανιτάρια, την κόκκινη πιπεριά, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι.
  3. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές.
  4. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για άλλο 1 λεπτό.
  5. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και τα ντοματίνια και μαγειρεύετε για άλλα 3 λεπτά.
  6. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά, τα βράζετε 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και τα στραγγίζετε.
  7. Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση, προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά όλα μαζί.
  8. Αφού περάσει ο χρόνος δοκιμάζετε τα ζυμαρικά και αναλόγως αποσύρετε από τη φωτιά. Σε αυτή τη φάση πρέπει να έχουν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  9. Πασπαλίζετε με το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, με αλάτι και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύετε ελαφρά.
  10. Τέλος, σερβίρετε σε πιάτα και γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!