ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Πέμπτη 11th, Φεβρουάριος 2021 / 13:28 Εχει γραφτεί απο
ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Του Αγίου Βαλεντίνου πείτε «Σ’αγαπώ»με ένα ρομαντικό γεύμα. Με λίγο προσοχή μπορείτε να απολαύσετε την ημέρα των ερωτευμένων χωρίς τύψεις και άγχος.

Ιδέες για ένα ρομαντικό δείπνο.

Εξωτική Σαλάτα

Υλικά:

  • 16 γαρίδες μέτριες
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 100 γρ. καβουρόψυχα (από κονσέρβα)
  • 1/2 φλιτζ. καλαμπόκι
  • 150 γρ. ρόκα
  • 150 γρ. λόλα πράσινη
  • 150 γρ. μαρούλι

 

Βινεγκρέτ

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. λεμόνι
  • Λίγο αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

Βινεγκρέτ:

  1. Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το λεμόνι.
  2. Προσθέτετε αλάτι και ρίχνετε το λάδι αργά, χτυπώντας μέχρι να δέσει.

 

Σαλάτα:

  1. Πλένετε καλά τις σαλάτες και τις κόβετε με το χέρι σε κομμάτια.
  2. Ψήνετε τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
  3. Ανακατεύετε τη σαλάτα με το καλαμπόκι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνετε με τη βινεγκρέτ.
  4. Τέλος, βάζετε τη σαλάτα στο πιάτο, προσθέτετε πάνω την ψίχα καβουριού και γαρνίρετε με τις γαρίδες.

 

Λιγκουίνι με θαλασσινά

Υλικά:

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 300 γρ. μύδια με το κέλυφος & κυδώνια
  • 300 γρ. γυαλιστερές
  • 300 γρ. αχιβαδάκια
  • 6 μεγάλες γαρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο &3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • Λίγο πιπέρι, αλάτι & μαϊντανό

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι το σκόρδο προσθέτετε το πιπέρι, την πιπερίστα και όλα τα θαλασσινά που έχετε πλύνει πολύ καλά.
  2. Τα αφήνετε για 4-5 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ρίγανη και ανακατεύετε.
  3. Αφήνετε να μαγειρευτούν έως ότου δέσει η σάλτσα.
  4. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι al dente.
  5. Τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε αμέσως με την σάλτσα για να απορροφήσουν την θαλασσινή γεύση της.
  6. Τα σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα γαρνίρετε με θαλασσινά, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για άρωμα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζυμαρικά μπορείτε να μην τα σουρώσετε αλλά να τα αφαιρέσετε με τσιμπίδα και αμέσως να τα προσθέσετε στην σάλτσα που το νερό του βρασμού τους θα την χυλώσει.

Σοκολατίνα

Υλικά:

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
  • 4 αυγά με τους κρόκους
  • 1 φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Λιώνετε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει το μείγμα μια ρευστή κρέμα.
  2. Αφήνετε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
  3. Μετά χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρετε ένα μείγμα πολύ απαλό στην υφή και άσπρο στο χρώμα.
  4. Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά στη κρέμα σοκολάτας-βουτύρου.
  5. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών έως ότου να πάρετε μία σφικτή μαρέγκα.
  6. Ενώνετε προσεκτικά τη μαρέγκα με την κρέμα σοκολάτας και αδειάσετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει προσεκτικά.
  7. Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο, αφήνετε την τούρτα να κρυώσει και περιχύνετε με γλάσο σοκολάτας.
  8. Σερβίρετε διακοσμώντας την με βατόμουρα ή φράουλες.

 

Happy Valentine’s day λοιπόν..

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑