ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ONLINE-ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ-
ONLINE ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφολόγος Online - Διαδικτυακή Συμβουλευτική

Πόσο αποτελεσματική είναι η online διατροφή; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της online διατροφής; Υπάρχουν κίνδυνοι σε ένα online πρόγραμμα διατροφής; Τι πρέπει να προσέξετε για να τους αποφύγετε; Αν τα παραπάνω ερωτήματα σας απασχολούν τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση καθώς παρακάτω θα δούμε μαζί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την online διατροφή και τις εξ’

αποστάσεως διαιτολογικές συνεδρίες. Μείνετε μαζί μου…

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της online διατροφής;

Αναμφισβήτητα η online διατροφή παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα τα οποία την καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή στις μέρες μας.

 

Εξάλειψη της απόστασης μέσω της online διατροφής

Πρώτο πλεονέκτημα της online  διατροφής είναι η δυνατότητα συνεργασίας ακόμη κι αν η απόσταση που μας χωρίζει είναι αρκετά μεγάλη. Αν για παράδειγμα βρίσκεστε μακριά από το κέντρο της Ρόδου, εκτός Ρόδου, σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδος ή ακόμη κι αν είστε κάτοικος εξωτερικού τότε η online διατροφή είναι η κατάλληλη μέθοδος για εσάς.

Με τη χρήση του διαδικτύου και της τεχνολογίας πλέον η απόσταση δεν αποτελεί λόγο να αφήσετε πίσω την προσπάθειά σας. Μπορείτε να διαχειριστείτε το βάρος σας, να βελτιώσετε τη διατροφή σας, να ενισχύσετε την υγεία και την ψυχολογία σας όσο μακριά κι αν βρίσκεστε από το χώρο του γραφείου.

Η online συνεδρία διατροφής μπορεί να πραγματοποιηθεί από οπουδήποτε. Μπορούμε να κάνουμε τη συνεδρία μας όσο βρίσκεστε στο χώρο εργασίας σας ή ακόμη και από την άνεση του σπιτιού σας.

Οικονομία χρόνου μέσω της online διατροφής

Επόμενο πλεονέκτημα online διατροφής είναι αναμφισβήτητα η οικονομία χρόνου. Αν το πρόγραμμά σας είναι πιεσμένο χρονικά και η επίσκεψη στο διαιτολογικό γραφείο φαντάζει απίθανη τότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την επιλογή της online διατροφής

Συχνά ο χρόνος μετακίνησης για να φτάσετε
στο γραφείο είναι ίδιος με το χρόνο της συνεδρίας!

Ωστόσο, μέσω της online διατροφής το «πρόβλημα» του χρόνου εξαλείφεται οριστικά. Η επικοινωνία μας θα σας πάρει όσο χρόνο χρειάζεστε για να ανοίξετε το κινητό ή τον υπολογιστή σας!

Βέβαια η οικονομία χρόνου δε συνεπάγεται μειωμένη διάρκεια της διαιτολογικής συνεδρίας. Όπως θα δούμε στη συνέχεια, η online διατροφή έχει την ίδια δομή, σχεδόν την ίδια χρονική διάρκεια και είναι το ίδιο αποτελεσματική με τις συνεδρίες δια ζώσης. Σίγουρα λοιπόν η online διατροφή θα σας διασφαλίσει πως δε θα χάσετε χρόνο αλλά επίσης δε θα χάσετε απολύτως τίποτα όσον αφορά την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Οικονομία χρημάτων μέσω της online διατροφής

Επιπλέον, στα πλεονεκτήματα της online διατροφής ανήκει και το μειωμένο κόστος. Οι συνεδρίες online διατροφής έχουν μικρότερο κόστος από τις συνεδρίες στο χώρο του γραφείου. Επιπροσθέτως, μέσω της online συνεδρίας διατροφής μειώνεται και το κόστος μετακίνησης. Αν λοιπόν θέλετε να ξεκινήσετε, να αλλάξετε τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και την υγεία σας πλέον ούτε η απόσταση, ούτε ο χρόνος αλλά ούτε το κόστος αποτελούν εμπόδιο στο δρόμο σας!

Ασφάλεια μέσω της online διατροφής

Επόμενο πλεονέκτημα ενός online προγράμματος διατροφής είναι η δυνατότητα να λάβετε το πλάνο σας ανέπαφα. Δεδομένων των συνθηκών οι δια ζώσης συνεδρίες στο χώρο του διαιτολογικού γραφείου δεν είναι πάντοτε εφικτές. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εμπόδιο.

Μέσω της online διατροφής θα λάβετε ένα πλήρως εξατομικευμένο, αποτελεσματικό πλάνο διατροφής, «κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας». Θα το λάβετε στην ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού σας. Δεν έχετε παρά να ανοίξετε το email που θα λάβετε κατόπιν της επικοινωνίας μας και να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας!

Μένουμε λοιπόν ασφαλείς και βελτιώνουμε την υγεία μας δίχως να αφήσουμε πίσω τους διατροφικούς μας στόχους.

Προγραμματίστε μια συνεδρία

Είναι αποτελεσματική η online διατροφή;

Είδαμε λοιπόν ποια είναι τα πλεονεκτήματα της online διατροφής, τα οποία δεν είναι λίγα ωστόσο το βασικό ερώτημα παραμένει… Είναι η online διατροφή το ίδιο αποτελεσματική με μία δια ζώσης συνεδρία στο χώρο του διαιτολογικού γραφείου; Συνοπτικά, η απάντηση είναι «ναι».

 

Η online διατροφή είναι το ίδιο αποτελεσματική με τις συνεδρίες στο διαιτολογικό γραφείο!

 

Αν ωστόσο δεν είστε σίγουροι ακόμη ας δούμε αναλυτικά ποια είναι η δομή μίας διαιτολογικής συνεδρίας στο γραφείο και ποια η δομή μίας online συνεδρίας διατροφής ώστε να
δείτε την απάντηση μόνοι σας. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε από τι αποτελείται μια
διαιτολογική συνεδρία στο γραφείο και από τη αποτελείται μία online συνεδρία
διατροφής.

 

Συνεδρία στο γραφείο

 • Λήψη ιατρικού ιστορικού
 • Λήψη διατροφικού ιστορικού
 • Σωματομετρήσεις (βάρος, ύψος, περίμετροι)
 • Σχεδιασμός εξατομικευμένου πλάνου διατροφής
 • Έλεγχος της προόδου και αναπροσαρμογή
 • Διατροφική εκπαίδευση
 • Ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση)

Online συνεδρία διατροφή

 • Λήψη ιατρικού ιστορικού
 • Λήψη διατροφικού ιστορικού
 • Σωματομετρήσεις (βάρος, ύψος, περίμετροι)
 • Σχεδιασμός εξατομικευμένου πλάνου διατροφής
 • Έλεγχος της προόδου και αναπροσαρμογή
 • Διατροφική εκπαίδευση
 • X

Όπως μπορείτε να δείτε λοιπόν η online διατροφή δεν έχει πολλά να ζηλέψει από τις δια ζώσης συνεδρίες. Αποτελείται από την ίδια σχεδόν δομή και σίγουρα είναι το ίδιο αποτελεσματική!

Με τη λιπομέτρηση όμως τι γίνεται;

Η μόνη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις online συνεδρίες διατροφής και τις συνεδρίες στο χώρο του διαιτολογικού γραφείου είναι η απουσία της συνεχής παρακολούθησης (μέσω ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ TANITA MC980 PLUS) στις πρώτες. Αναμφισβήτητα, η λιπομέτρηση αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο για τον έλεγχο και την αξιολόγηση της προόδου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στο χώρο μας υπάρχει ο πιο σύγχρονος εξοπλισμός
ανάλυσης σύστασης σώματος που θα βρείτε αυτή τη στιγμή. Ωστόσο…

Η λιπομέτρηση αποτελεί λιγότερο από το 15%
της διάρκειας μίας διαιτολογικής συνεδρίας!

Ενώ είναι εξαιρετικά χρήσιμη δεν αποτελεί τον μόνο τρόπο ελέγχου και αξιολόγησης της προόδου. Η εξατομικευμένη προσέγγιση, η βήμα-βήμα καθοδήγηση και η κατάλληλη συμβουλευτική θα σας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και όχι μία συσκευή (ζυγαριά) είτε αυτή είναι επαγγελματική είτε οικιακής χρήσεως.

Πέραν αυτού έχω προσαρμόσει τη μεθοδολογία των online συνεδριών διατροφής ώστε να είναι το ίδιο ποιοτικές και αποτελεσματικές με τις συνεδρίες στο γραφείο. Μαζί θα δούμε λοιπόν εναλλακτικές μεθόδους-μετρήσεις ώστε να αξιολογείτε την πρόοδο σας δίχως να είναι απαραίτητη η λιπομέτρηση.

Είστε ακόμη διστακτικοί με την online διατροφή;

Αν παρόλα αυτά είστε ακόμη διστακτικοί υπάρχει πληθώρα μελετών που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα ενός προγράμματος online διατροφής.

Αρχικά, αν η χρήση της τεχνολογίας σας προβληματίζει πρόσφατη μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει πως…

Το 85% των συμμετεχόντων σε ένα online πρόγραμμα δεν αντιμετώπισε καμία απολύτως δυσκολία και εξοικειώθηκε άμεσα.

Άλλωστε δε χρειάζεστε ιδιαίτερες γνώσεις ούτε απαιτείται η χρήση συγκεκριμένης πλατφόρμας… η συσκευή τηλεφώνου σας αρκεί.

Όσον αφορά την απώλεια βάρους αποτελέσματα πρόσφατων μελετών υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε σημαντική διαφορά στην απώλεια βάρους μεταξύ δια ζώσης ή διαδικτυακών προγραμμάτων απώλειας βάρους. Μάλιστα, όσοι επέλεξαν διαδικτυακό- online πρόγραμμα διατροφής το αξιολόγησαν ως πιο «βολικό» από τη συνεδρία δια ζώσης.

Ας αφήσουμε τα δικά σας λόγια να μιλήσουν…

Τέλος, πέραν των μελετών που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα μίας online διατροφικής παρέμβασης υπάρχουν και οι δικές σας εμπειρίες, ανθρώπων που με εμπιστεύτηκαν εξ’ αποστάσεως και μέσω online διατροφής τα κατάφεραν.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της online διατροφής;

Θα σας έλεγα πως ένα κατάλληλα δομημένο online πρόγραμμα διατροφής δεν παρουσιάζει πολλά μειονεκτήματα… παρά μόνο ένα και σημαντικό! Αυτό δεν είναι άλλο από την απουσία προσωπικής επαφής μεταξύ διαιτολόγου και διαιτώμενου.

Προσωπικά, θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να συναντηθώ με καθέναν-καθεμία από εσάς δια ζώσης, στο χώρο του διαιτολογικού μου γραφείου. Είναι χαρά μου να τα λέμε από κοντά. Να επιλύουμε απορίες, να θέτουμε στόχους και να τους επιτυγχάνουμε. Παρόλα αυτά, αν και η δια ζώσης επαφή και επικοινωνία δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν, υπάρχουν όμως συνθήκες που μας το επιβάλλουν.

Υπάρχουν κίνδυνοι σε ένα online πρόγραμμα διατροφής;

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω η online διατροφή είναι αποτελεσματική και μπορεί να σας βοηθήσει στην επίτευξη των διατροφικών σας στόχων. Ωστόσο, κάποιες φορές ένα online πρόγραμμα διατροφής μπορεί να ενέχει κινδύνους. Πάμε να δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέξετε πριν ξεκινήσετε ένα online  πρόγραμμα διατροφής ώστε να πετύχετε τους στόχους σας παραμένοντας υγιής ταυτόχρονα.

Online μεν… επιστημονικά δε

Πριν ξεκινήσετε μία online διατροφή βεβαιωθείτε πως η απόφασή σας είναι ασφαλής και η προσέγγιση επιστημονική. Εξασφαλίστε πως ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την οθόνη σας και είναι υπεύθυνός για το σχεδιασμό του πλάνου σας έχει την επιστημονική κατάρτιση για αυτό.

Βεβαιωθείτε πως απευθύνεστε σε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο-διατροφολόγο ο οποίος έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και θα σας οδηγήσει στο στόχο σας με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Αν δεν είστε σίγουροι για αυτό μπορείτε να ζητήσετε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος πριν ξεκινήσετε την συνεργασία σας.

Στόχος δεν είναι η απώλεια βάρους… είναι η διαχείριση βάρους διασφαλίζοντας παράλληλα το επίπεδο υγείας.

Ένα μη επιστημονικά δομημένο πρόγραμμα διατροφής μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους η οποία όμως θα συνοδεύετε από δυσμενείς επιπτώσεις για τη σωματική αλλά και ψυχική υγεία του διαιτώμενου.

Online «ναι»… απρόσωπα «όχι»

Αφού λοιπόν βεβαιωθείτε για την επιστημονικότητα της παρέμβασης εξασφαλίστε πως online δε σημαίνει απρόσωπα! Σε μία online συνεδρία διατροφής μπορεί η απόσταση να μας κρατά μακριά η επικοινωνία μας όμως διατηρείται προσωπική. Σε κάθε συνεδρία αξιολογούμε την πρόοδο. Επιλύουμε απορίες και αναπροσαρμόζουμε το πλάνο διατροφής σας με βάση την έως τώρα πορεία σας, την καθημερινότητα και το στόχο σας.

Για το λόγο αυτό λοιπόν επιδιώξτε την ανθρώπινη επικοινωνία έστω και εξ’ αποστάσεως.

Αποφύγετε να ακολουθείτε προγράμματα
online διατροφής που προκύπτουν απρόσωπα!

Ένα πρόγραμμα διατροφής που προκύπτει χωρίς τη λήψη ιατρικού, φαρμακευτικού και διατροφικού ιστορικού, δίχως συζήτηση με το διαιτολόγο-διατροφολόγο, απουσία βιοχημικών εξετάσεων είναι πιθανόν αναποτελεσματικό και σίγουρα μη εξατομικευμένο και επικίνδυνο!

Αποφύγετε λοιπόν να ακολουθήσετε ένα online πρόγραμμα διατροφής που προκύπτει μέσω συμπλήρωσης μιας φόρμας, μέσω μιας απρόσωπης εφαρμογής (app) ή μέσω ενός απλού ερωτηματολογίου. Αναζητήστε ένα πρόγραμμα διατροφής επιστημονικό και εξατομικευμένο και όχι έτοιμο και επικίνδυνο.

Βασικές αρχές σε ένα online πρόγραμμα διατροφής

Αφού λοιπόν είδαμε τι πρέπει να προσέξετε ώστε να αποφύγετε τους πιθανούς κινδύνους σε ένα online πρόγραμμα διατροφής, πάμε να δούμε τις 3 βασικές αρχές που δεν πρέπει να λείπουν από καμία διατροφή εξ αποστάσεως.

Α. Ευελιξία στη διατροφή

Σκεφτείτε ένα πρόγραμμα διατροφής με περιορισμένες επιλογές τροφίμων, αυστηρό ωράριο κατανάλωσης τροφής, ελάχιστες εναλλακτικές και μειωμένη ποικιλία. Πόσο εύκολο θα ήταν να το ακολουθήσετε; Σας διαβεβαιώνω όχι πολύ! Όπως κάθε πρόγραμμα διατροφής έτσι και μία online διατροφή θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευελιξία. Βεβαιωθείτε λοιπόν πως το
διατροφικό σας πλάνο απαρτίζεται από:

 • Ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων.
 • Ευελιξία στο χρόνο ή/και τη σειρά κατανάλωσης γευμάτων.
 • Εναλλακτικές επιλογές τροφίμων.
 • Απλά και εύκολα γεύματα με μειωμένο χρόνο παρασκευής.

Β. Ισορροπία στη διατροφή

Πέραν από ευέλικτο, το πρόγραμμα online διατροφής σας, θα πρέπει να είναι και ισορροπημένο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει επαρκή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σας. Σίγουρα δε θα πρέπει να είναι αυστηρό-στερητικό και δε θα πρέπει να περιλαμβάνει αποκλεισμό μεμονωμένων τροφίμων ή ομάδων τροφίμων π.χ. κατανάλωση μόνο ζωικών τροφίμων και απουσία υδατανθράκων.

Αν λοιπόν το πλάνο σας είναι πάλι κρέας και σαλάτα τότε λείπει η ισορροπία!

Επιπλέον, ένα σωστά δομημένο και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής θα πρέπει να βασίζεται σε τρόφιμα και όχι σε υποκατάστατα γεύματος ή εκτεταμένη χρήση συμπληρωμάτων για να καλύψει τις διατροφικές σας ανάγκες και να σας οδηγήσει στο στόχο σας.

Γ. Γεύση και απόλαυση στη διατροφή

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική αρχή σε ένα πρόγραμμα διατροφής είναι η γεύση και η απόλαυση. Η διατροφή είναι μία διαδικασία μέσω της οποίας πρέπει να περνάμε καλά… και για να περνάμε καλά πρέπει αυτό που τρώμε να είναι νόστιμο και να το απολαμβάνουμε. Αυτό είναι το κλειδί για την επίτευξη του στόχου και τη μακροχρόνια διατήρηση του αποτελέσματος. Για το σκοπό αυτό το online πρόγραμμα διατροφής που θα λάβετε είναι σημαντικό να περιέχει:

 • Ποικιλία γεύσεων.
 • Νόστιμους και υγιεινούς συνδυασμούς τροφίμων.
 • Γρήγορες και εύκολες συνταγές για κυρίως και ενδιάμεσα γεύματα.
 • Ένταξη νέων τροφίμων κ.α.

Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα σας αρέσει και θα μπορεί να γίνει τρόπος ζωής σας! Όχι ένα αυστηρό μονότονο και περιοριστικό πρόγραμμα που θα ανυπομονείτε να φτάσετε στο στόχο σας για να το διακόψετε!

Συνεδρία Online Διατροφής

Κάντε το πρώτο βήμα σήμερα

Εν κατακλείδι

Είδαμε λοιπόν πως ένα εξατομικευμένο, σωστά καταρτισμένο και επιστημονικό πρόγραμμα online διατροφής μπορεί να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Η online διατροφή είναι ικανή να σας οδηγήσει στην επίτευξη των διατροφικών σας στόχων και να βελτιώσεις την υγεία και την ψυχολογία σας. Αν λοιπόν ο χρόνος, η απόσταση ή οι συνθήκες αποτελούσαν ως σήμερα εμπόδιο για μία ισορροπημένη διατροφή είναι ώρα να σκεφτείτε σοβαρά τις εξ αποστάσεως συνεδρίες. Σας εγγυώμαι πως η επιλογή σας θα σας δικαιώσει.