Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Η πρώτη συνεδρία διαρκεί 50-60 λεπτά περίπου.

Η πρώτη συνεδρία περιλαμβάνει:

 • Λήψη ιατρικού & διατροφικού ιστορικού.
 • Ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση) με υπερσύγχρονο εξοπλισμό.
 • Στοχοθεσία.
 • Σχεδιασμό ενός πλήρως εξατομικευμένου πλάνου διατροφής με βάση το στόχο, τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και την καθημερινότητά σας.

Με σκοπό την μέγιστη δυνατή ακρίβεια και επαναληψιμότητα της ανάλυσης σύστασης σώματος (λιπομέτρησης) θα πρέπει να έχετε τηρήσει τις εξής προϋποθέσεις:

 1. Αποχή από την κατανάλωση καφέ την ημέρα της μέτρησης (επιτρέπεται ντεκαφεϊνέ).
 2. Αποχή από την κατανάλωση φαγητού και υγρών για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από την μέτρηση.
 3. Αποχή από την κατανάλωση αλκοόλ για 8- 12 ώρες πριν από την μέτρηση.
 4. Αποχή από έντονη άσκηση τις τελευταίες 8-12 ώρες.
 5. Απουσία μεταλλικών αντικειμένων όπως κοσμήματα, αξεσουάρ, ζώνη τα οποία έρχονται σε επαφή με το δέρμα.
 6. Οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας πρέπει να βρίσκονται εκτός των ημερών της εμμήνου ρύσεως.
 7. Ο ρουχισμός πρέπει να είναι ελαφρύς κι αν είναι δυνατόν παρόμοιος σε κάθε μέτρηση.

Οι επόμενες συνεδρίες μας εφόσον δεν απαιτείται λήψη ιατρικού-διατροφικού ιστορικού διαρκούν 45 λεπτά περίπου.

Οι επόμενες συνεδρίες περιλαμβάνουν:

 • Επίλυση αποριών.
 • Ζύγιση και ανάλυση σύστασης σώματος (κάθε 4 εβδομάδες).
 • Αξιολόγηση της προόδου.
 • Σχεδιασμό νέου εξατομικευμένου πλάνου διατροφής.
 • Διατροφική εκπαίδευση (πρόγραμμα με ποικίλες θεματικές ενότητες).

Εφόσον είναι εφικτό, είναι καλό να έχετε μαζί σας έναν πρόσφατο (εντός έτους-εξαμήνου) βιοχημικό έλεγχο (εξετάσεις αίματος).

Αρχικά, οι συνεδρίες μας επαναλαμβάνονται ανά 7 ημέρες. Έπειτα, εφόσον νιώθετε εξοικειωμένοι με τη διαδικασία και κινείστε κοντά στους διατροφικούς σας στόχους μπορούμε να τα λέμε λίγο πιο αραιά.

Απολύτως! Με τη μεθοδολογία μου, θα σας βοηθήσω να αναπτύξετε μια νέα νοοτροπία, με βάση την αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών και του τρόπου ζωής, που θα σας επιτρέπει να ζυγίζετε λιγότερο, χωρίς δίαιτα. Είτε έχετε 5, 10 ή παραπάνω κιλά για να χάσετε, η μεθοδολογία παραμένει η ίδια.

Φυσικά. Η μεθοδολογία που ακολουθώ βασίζεται σε ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα σπουδών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκείνους που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, χοληστερίνης, πίεσης και μεταβολικού συνδρόμου. Είναι στοχευμένη προσέγγιση για να ακολουθήσετε  όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ή/ και για την αντιμετώπισή τους.

Η μεθοδολογία μου καλύπτει όλες τις διατροφικές προτιμήσεις, τους περιορισμούς και τις απαιτήσεις. Δεν υπάρχουν απαγορευμένα τρόφιμα! Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δίαιτα για όλους! Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να ακολουθήσετε ένα φυσιολογικό τρόπο διατροφής. Ο στόχος μου είναι να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τι λειτουργεί καλύτερα για το σώμα, το μεταβολισμό, τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις – αποστροφές σας.

Η διατροφή που θα σχεδιάσω για εσάς ταιριάζει όπου κι αν πατε! Όλο το σκεπτικό είναι να καλλιεργηθεί μια σωστή προσέγγιση που σας κάνει λειτουργικούς στο πλαίσιο της πραγματικής ζωής, η οποία μερικές φορές περιλαμβάνει το ταξίδι ή το φαγητό απ’ έξω. Μπορούμε για την περίοδο εκείνη να κάνουμε μαζί εξ’αποστάσεως συνεδρίες, εάν το επιθυμείτε. Εάν πάλι δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα σας δώσω συγκεκριμένες κατευθύνσεις μέχρι να αποκτήσετε πρόσβαση.

Η πόλη που μένετε δεν είναι εμπόδιο! Παρακολουθώ άτομα από την Αυστραλία, την Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.  Από τη στιγμή που έχετε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή, tablet ή κινητό, έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να συζητήσουμε. Έχω προσαρμόσει τη μεθοδολογία που εφαρμόζω στο γραφείο, για τις εξ΄αποστάσεως συνεδρίες και χαίρομαι που πηγαίνουν εξίσου καλά!

Είμαι δίπλα σας με πολλούς τρόπους, είτε με τη φυσική μου παρουσία είτε με την ηλεκτρονική. Έχω διαμορφώσει ειδική ενότητα στην ιστοθέση, που έχουν πρόσβαση όσοι παρακολουθώ, με χρήσιμο περιεχόμενο υποστήριξης που πραγματικά σας λύνει τα χέρια. Έχω επενδύσει άπειρο χρόνο σε αυτό! Εάν προκύψει κάποιο ευαίσθητο θέμα ή δυσκολία, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μου στο κινητό μου (6945449294) είτε μέσω του προσωπικού μου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@diatrofiki-pyramida.gr).

Μπορείτε σίγουρα να ασκηθείτε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, αν αυτό είναι κάτι που σας αρέσει. Αλλά θα πρότεινα να επικεντρωθούμε στις υπόλοιπες 23 ώρες της ημέρας, αφού περάσουν τα «60 λεπτά άσκησης» από τη λίστα των καθημερινών to do εργασιών σας.

Ναι, σίγουρα! Είναι εξατομικευμένη παροχή υπηρεσίας οπότε και όλες σας οι διατροφικές προτιμήσεις, οι περιορισμοί και οι αποστροφές, θα ληφθούν υπόψη. Δεν υπάρχουν υποχρεωτικά ή απαγορευμένα τρόφιμα. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσει κάποιος/ α σε μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή. Ο στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε τι λειτουργεί καλύτερα για το σώμα, το μεταβολισμό, τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές σας προτιμήσεις.

Όπως συνηθίζω να λέω καμία συσκευή δε θα σε αδυνατίσει! Σίγουρα ένας επαγγελματικός εξοπλισμός δεν μπορεί να συγκριθεί με την οικιακή ζυγαριά. Όσον αφορά τη μέτρηση βάρους όμως, η χρήση μιας οικιακής ζυγαριάς αρκεί. Μαζί άλλωστε, θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα ζυγίζεστε ώστε να μπορούμε να αξιολογούμε την πρόοδό σας! Και να θυμάσαι ότι η αλλαγή της διατροφικής σας συμπεριφοράς εξαρτάται από τη δική μου συμβουλευτική και τη δική σας συμμόρφωση!

Aν έχετε πρόσφατες (εντός εξαμήνου) αιματολογικές εξετάσεις μπορείτε να μου τις αποστείλετε μέσω email, ώστε να γίνει μία πλήρης αξιολόγηση του ιατρικού ιστορικού σας, το οποίο θα συνεκτιμηθεί για το σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου πλάνου διατροφής!

Οι μόνες προϋπόθεσεις είναι να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή, στο κινητό ή στο τάμπλετ σας ένα από τα παρακάτω λογισμικά (skype, viber,whatsApp) και να έχετε μία διεύθυνση email.

Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν κατά την 1η συνεδρία. Έπειτα μπορεί να πραγματοποιούνται τμηματικά ως μέρος της συνεδρίας σας, είτε ως μεμονωμένη επίσκεψη.

Η ανάλυση της σύστασης σώματος βασίζεται στη βιοηλεκτρική εμπέδηση. Αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη και ασφαλή μέθοδο για τον υπολογισμό του λίπους, των υγρών, της μυϊκής και της οστικής μάζας του σώματος. Κατή τη διάρκεια της μέτρησης ένα πολύ χαμηλό, ασφαλές ηλεκτρικό σήμα αποστέλλεται από 6 μεταλλικά ηλεκτρόδια μέσω των ποδιών σας, στα χέρια και την κοιλιά σας. Το ηλεκτρικό σήμα διέρχεται γρήγορα μέσα από το νερό που υπάρχει στον ενυδατωμένο μυϊκό ιστό, αλλά συναντά αντίσταση όταν περνά από το λιπώδη ιστό. Η αντίσταση αυτή τοποθετείται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες εξισώσεις και σας δίνει μια πλήρη εικόνα της σύστασης σώματός σας. Ως αποτέλεσμα με μία μόνο μέτρηση, ανώδυνα και σε λιγότερο από 30’’, μπορείτε να έχετε μία πλήρης ανάλυση σύστασης σώματος.

Οι μετρήσεις για όσους ακολουθούν κάποιο διατροφικό πλάνο ή είναι σε στάδιο διατήρησης βάρους, αποτελούν ξεχωριστή συνεδρία, η οποία χρεώνεται μία φορά (στην αρχή) και επαναλαμβάνονται κάθε μήνα για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείτε χωρίς επιπλέον κόστος.

Προγραμματίστε μια συνεδρία