Σουφλέ με φιλέτο κοτόπουλο και σπανάκι

Τετάρτη 14th, Δεκέμβριος 2016 / 12:38 Εχει γραφτεί απο
Σουφλέ με φιλέτο κοτόπουλο και σπανάκι

Υλικά:

● 1 κιλό φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο
● 2 φιλέτα κοτόπουλο
● 90 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά (τριμμένο)
● 2 αυγά
● 2 κ.σ. αλεύρι
● 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
● 1 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
● 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
● 1 κ.γ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο
● αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

1) Βράζετε το κοτόπουλο για 15-20 λεπτά.
2) Βγάζετε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και ρίχνετε μέσα το σπανάκι. Το σωτάρετε για 2 λεπτά.
3) Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τον άνηθο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε καλά.
4) Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190ο C.
5) Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μισό μείγμα, προσθέτετε το κοτόπουλο το οποίο προηγουμένως έχετε ψιλοκόψει και το στρώνετε από πάνω.
6) Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα από το σπανάκι, το στρώνετε καλά και πασπαλίζετε το τυρί ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια.
7) Ψήνετε μέχρι να ροδίσει.

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑