Σουπιές με κρασί

Κυριακή 03rd, Απρίλιος 2016 / 09:45 Εχει γραφτεί απο
Σουπιές με κρασί

Υλικά:

  • 1 κιλό σουπιές

  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε χονδρές φέτες

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 3 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • 1 φύλλο δάφνης

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο

  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • αλάτι

  • πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Πλένετε και καθαρίζετε τις σουπιές από τα εντόσθια και τα κόκαλα, χωρίζετε τα κεφάλια και τα πλοκάμια, αφαιρείτε τα στόματα και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.

  2. Βράζετε τις σουπιές σε μία κατσαρόλα χωρίς νερό για να βγάλουν τους χυμούς τους. Όταν αλλάξουν χρώμα και απορροφηθούν οι χυμοί τους προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα ανακατεύετε λίγο και προσθέτετε το λάδι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

  3. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν λίγο τα κρεμμύδια και σβήνετε το φαγητό με το κρασί.

  4. Προσθέτετε τον μαϊντανό και αρκετό νερό για να σκεπαστούν οι σουπιές. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

  5. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.

  6. Τέλος βράζετε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 265 γρ.
Ενέργεια 360 kcal
Πρωτεΐνες 23 γρ.
Υδατάνθρακες 12 γρ.
Λιπαρά 24 γρ.
Χοληστερίνη 290 mg
Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑